Alle innlegg av admin

Søknadsskjema

Søknadsskjema

SØKNADSSKJEMA FOR MEDLEMSKAP

  • Søkeren må være fylt 20 år.
  • Det forutsettes at søkeren har lest og godtar klubbens statutter.

Mer glad i papir? Her er et skjema du kan skrive ut i stedet: Utskriftsvennlig versjon

Jeg aksepterer med dette at HCØ kan behandle mine medlemsdata.

Årets øljekk 2019

Knut Ottinsen, Roar Kristoffersen og Arvid Knutsen

Fra venstre: Knut Ottinsen, Roar Kristoffersen og Arvid Knutsen.

Under sommeravslutningen HCØ hadde på Atlungstad Golf, 3. juli 2020, ble æresprisen for første gang utdelt til flere enn en person. Æresprisen 2019 ble utdelt til tre medlemmer. Begrunnelsen er at disse tre gjennom mange år har stått på og lagt ned en stor innsats for ølklubben og Hamar Ølfestival. 2 av de 3 har vært med i Hamar  Ølfestival siden 2004.

Gratulerer!

Sommeravslutning for HCØ på Atlungstad Golf

Arrangementskomitéen ved Fred A. Bjørke gjorde nok en gang en god jobb. Denne gangen i forbindelse med sommeravslutningen. Busser fra og til, veldig bra lokale, god mat og drikke, – og alt tilpasset i.h.h.t. gjeldende smittevernregler: Vi ble «sprita» flere ganger utvortes slik reglene var, – og vi var «kun» 50 stk. ?

Så ble vi ønsket velkommen av Fred som informerte om programmet ut over kvelden.

Vi fikk informasjon om historien om golfklubben og brenneriet. Ble orientert om utviklingen og driften av de respektive anleggene, – og deres fremtidsperspektiver. Først av «potet» Lars Gamre ved golfklubben, så av brenneridirektør Ole Volden-Sandersen.

Deretter fikk vi orientering av presidenten i HCØ- Arild Enersen om «ståa» i klubben. Så ble det informasjon om Hamar Ølfestival av Terje Demroen. Ølfestivalen ble som kjent avlyst i år, – planer for 2021 og økonomien, – som er god, – også i HCØ.

Etter en fantastisk god spekemat med tilbehør som ble «kokkelert» av Atlungstad Brenneri, – og pultost fra Øvre Bakken, – samt den lokale akevitten, ble dette en virkelig flott kveld.

Så i forbindelse med kaffe og tilbehør ble det utdeling av ØLJEKKEN 2019. Dette er en ærespris i HCØ som utdeles en gang pr. år. For 2019 gikk æresprisen til 3 stk. som gjennom mange år har stått på og lagt ned en stor innsats for ølklubben og ølfestivalen. Knut Ottinsen, Roar Kristoffersen og Arvid Knutsen. Gratulerer.Så plutselig var det slutt og vi gikk tilbake til bussene, men først måtte vi «sprites».

Takk for en fin kveld.Har du lyst på å bli en del av «laget». Send oss en e-post da vel: post@beerfest.no

Årets øljekk 2018

Gullkorn Ølbar

Stein Rune Høines og Åshild Karlsen Hestnæs med prisen Årets Øljekk 2018.

Under et arrangement på Gullkorn 23.02.19, i regi av Hamars Culturelle Ølvenner, ble foreningens egen ærespris Årets Øljekk 2018, delt ut til Gullkorn Ølbar.

Begrunnelsen for prisen var at Hamars Culturelle Ølvenner ønsket å verdsette den innsatsen Gullkorn Ølbar har gjort, siden starten i 2015, for å fremme ølkultur. At Gullkorn representerte noe helt nytt i Hamar med et stadig rullerende og stort spekter av øl, ble spesielt trukket fram i begrunnelsen. Stedets fantastiske atmosfære ble også nevnt.

Vi sier tusen takk!

Bransjemesse hos Aass

Den 16. april ble det igjen Oslotur for et par representanter fra HCØ. Denne gangen var det vår samarbeidspartner under Hamar Ølfestival, Aass Bryggeri, som arrangerte bransjemesse.

Vi ble kjent med sortimentet fra Aass, og det mest spennende var nok nyheter fra deres sideprosjekt/»pilotbryggeri» Bryggehuset (dette er forøvrig stedet hvor vi i Hamar Ølfestival også brygger vårt eget festivaløl). Vi fikk bl.a prøve deres Lager, Tropical Red Ale, Rauchbier, Ginger Beer og Double IPA.

Deretter var det tid for ølskole, hvor ulike typer øl ble satt sammen med ulike typer mat. For eksempel lærte vi at hveteøl passer til mildere mat, Vienna Lager (presentert som en mellomting mellom pils og bayer) passer til stekt fisk, IPA til mer krydret mat, og Bock til desserter.

Et lite kurs med tapping av pils og IPA ble det også tid til helt til slutt:

Vi takker Aass for bevertningen, og som tidligere vil det meste fra Aass’ sortiment være tilgjengelig under årets Hamar Ølfestival!

Ølsmaking hos den belgiske ambassadøren

To heldige utsendte fra fra HCØ var invitert til ambassadørens residens den 21. mars, hvor i alt 20 belgiske bryggerier presenterte sine ølspesialiteter. Etter en kort velkomst og introduksjon ved Belgias ambassadør Nancy Rossignol var det tid for mingling og smaksprøver.

Det var en god blanding av nye og gamle bryggerier, og nye og gamle ølsorter. Med til sammen nesten 100 varianter å velge blant var det jo ikke alt man fikk med seg, men her er et knippe høydare vi synes er verdt å nevne:

  • Ragnaröck Blond (5,5%) fra Enigma Brewery. Lett, syrlig sommerøl.
  • Lupin Monster IPA (7%) fra Enigma Brewery. IPA.
  • Silly Scotch (8%) fra Brasserie de Silly. «Skotsk ale»-type. Mørk men likevel tørr.
  • La Chouffe (8%) fra Duvel Moortgat. Ligner på den «vanlige» Duvel, men litt mørkere og bedre.
  • La Corne du Bois des Pendus (8%) fra Brasserie d’Ebly. Mørk men frisk. Smak av kaffe og sjokolade.
  • Troubadour Westkust (8,5%) fra Brouwerij The Musketeers. Mørk IPA.
  • St Martin Abbey (8%) Brown fra Brasserie de Brunehaut. Mørk, god smak av kaffe.
  • Kapittel Prior (9%) fra Leroy Breweries. «Abbey ale»-type, litt skarp.
  • Kasteel Barista (11%) fra Brouwerij Van Honsebrouck. Mørk, mye sjokolade *)

*) Passer visstnok godt til din daglige frokost-croissant. Dem om det…

Ølmangfoldet i Belgia er uten sidestykke, og noe så unikt at belgisk ølkultur ble plassert på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 2016. Den er mer levende enn noensinne takket være bryggernes kreativitet, bruk av spennende råvarer og bryggeprosesser. Belgia er fortsatt et av de mest aktive land i verden i bryggerisektoren, med over 224 bryggerier, mer enn 1500 øltyper og nærmest tre milliarder kroner investert de siste årene.
Hamars Culturelle Ølvenner er stolte over at vi blir bedt inn til Den Belgiske Ambassade, sammen med handelsavdelingene Flanders Investment & Trade og Wallonia Export & Investment, når de har nyheter på Belgisk øl. Her har vi muligheter for nettverking, oppdage bryggerier som ikke er representerte i Norge eller bli bedre kjent med de som allerede er på det norske markedet og, ikke minst, prøvesmake.
Vi takker for et flott arrangement, og ikke minst: Takk for ølen, Belgia!