Månedlige arkiver: mai 2000

20/5: Oasevandring i Hamar

I varmt vårvær la ølstrupene ut på oasevandring i Hamar by, lørdag 20. mai 2000. Vi var 23 stk. som var med på hele runden.

Vi startet på Sea Side tidlig på ettermiddagen, og avsluttet den offisielle delen på The Irishman ut på kvelden. Noen falt fra underveis mens andre sluttet seg til etter hvert. Til sammen var ca. 30 ølstruper ute og vandret denne dagen. Vi må berømme Aina, Odd, Else og Trude som kom langvegs fra for å gå runden. På hvert sted vi var innom, hadde vi på forhånd annonsert vår ankomst og gitt beskjed om at vi var på jakt etter dagens beste ølserveringssted.

Nå kom vi skjevt i gang. Solen varmet godt på terrassen på Sea Side, men hvor ble det av ølet ? Etter å ha ventet en lang stund, fikk presidenten konstatert at øltanken var gått tom. Til slutt kom ølet, men hvor var kullsyren ? Selv om vi la godviljen til, førte nok disse uheldige omstendighetene til at Sea Side kom et stykke nede på listen når dagens beste sted ble kåret. Alle vandrerne krysset samvittighetsfullt ut på skjemaet for hvert av de 7 stedene vi besøkte. Hvert sted fikk anledning til å presentere seg, og denne presentasjonen vurderte vi sammen med selve lokalet og stemningen/atmosfæren (her måtte vi bruke fantasi og se for oss stedet en livlig kveldstund).

Vi vurderte også utvalget av øl, riktig servering av ølet, størrelse på glasset, ølets smak, pris, betjeningen og til slutt helhetsinntrykket.

På Svare & Berg syntes vi at det var presentasjonen som utmerket seg. Lokalitetene var også fine og ølet smakte godt. I sum førte dette til at vandrerne plasserte stedet på en god tredjeplass. Stallgården var et av flere steder som serverte ølet i 0,4 liters glass. Utvalget var ikke av det største og prisen var ganske drøy. Det som Stallgården skåret best på, var lokalitetene (uteplass om sommeren og ofte god pubstemning inne). Dette var imidlertid ikke nok til å hindre at Stallgården kom nederst på vår rangering.

På Siste Indre serverte Ola Myhre skøytehistorie i kombinasjon med presentasjon av stedet, etterfulgt av videofilm om samme tema. Dette falt i meget god smak. Når vi samtidig kunne slå fast at ølet ble servert i halvliterglass, prisen var gunstig og atmosfæren var god, tildelte vi stedet sølvmedalje og dermed trinn nr. 2 på seierspallen. Det eneste som trakk noe ned var at lokalet kan bli i minste laget når ølstrupene samles, og at ølutvalget kunne vært noe bedre.

På Krus lot vi oss velvillig smøre med en prisreduksjon på 6 kr. for halvliteren. Her hadde de tydeligvis skjønt noe av poenget med vår vandring. Utover dette syntes vi Krus var et OK sted, noe som resulterte i en plassering midt på treet. Selv om Bibliotekbaren på Hotell Astoria ikke er noen typisk ølpub, la vi inn et besøk her da dette var ølstrupenes første faste tilholdssted. Noen likte de spesielle lokalitetene og stemningen, men da vi fikk servert halvliteren i «frosty mug», måtte vi nok plassere Bibliotekbaren på nest siste plass når det gjaldt kåring av beste ølpub.

Vi avsluttet vandringen på vårt faste tilholdssted The Irishman, og det er bare å gratulere Bjørg, Jan Henrik og de andre med en klar seier. Det var jevnt over høy poenggiving, men vi kan trekke frem gunstige klubbpriser, stort utvalg av øl, godt øl, trivelig betjening og god atmosfære. Det eneste som trekker noe ned, er at det kan bli trangt om plassen dersom mange av oss møter opp samtidig som andre blir fristet til å avlegge stedet et besøk.

Blant alle vandrerne trakk vi til slutt ut en premievinner. The Irishman spanderer middag og øl for to på vinneren, og tilfeldigheten ville at det var selveste presidenten som vant denne gangen . Premie vanker også til vinnerstedet, og dette nummeret av avisen deles ut til alle 7 serveringssteder. Vi takker for den måten vi ble tatt i mot på, og mange av oss kommer nok innom senere.

Vi vil også takke alle som var med på oasevandringen for trivelig selskap og vel utført «arbeid». Avslutningsvis kan det nevnes at det finnes adskillig flere utesteder i Hamar, og vi skal ikke se bort fra at vi senere begir oss ut på en ny vandring.