Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Innenriks 2014

Hamar Ølfestival 2015 skal nå arrangeres på Stortorget første helga i juni

Etter 11 år i Strandgateparken skal vi nå arrangere ølfestivalen på det «nye» Stortorget!

På vår juleavslutning på Gregers opplyste den nye festivalsjefen Hilde S. Kjønhaug og den tidligere sjefen, Ola Andersen, at ølfestivalen fra 2015 skal foregå på Stortorget. Kommunen inviterte oss på en befaring, og Stortorget er laget og lagt til rette for slike arrangementer og festivaler.

Dugnadsjefen, Helene Ottosson, er allerede i gang med å få dugnadskabalen til å gå opp. En mail er utsendt til all 242 HCØ medlemmer, og det henstilles til alle som har anledning å delta på dugnadsarbeid!

46 medlemmer hygget seg i lag resten av denne juleavslutningskvelden, med godt drikke og en minikonsert av Postens Dramatiske Selskab – P.D.S.

Pss! Veldig hyggelig at ordføreren i Hamar, Morten Aspeli, kommenterte denne nyheten på vår facebookside.

Terje D.

HCØ 20 år: Jubileumsfest på Hamar Sagbladfabrikk, 18. oktober 2014

137 medlemmer og gjester hadde en trivelig og «høytidelig» jubileumsfest på Hamar Sagbladfabrikk, lørdag 18. oktober. Sammen med våre samarbeidspartnere Aass bryggeri, Brewery, Vinmonopolet og Hamar Catering ble den en suksess.

Vi fikk en velkomstdrink: Lambic Frukt (Bringebær) øl, Framboise fra Boon/Belgia. Litt spesiell, men en veldig passende velkomstdrink.

Så startet vi med et «øl-forum i miniatyr»: Det ble litt prøvesmaking av All Day Ipa og Porter fra Founders USA som var levert av Brewery. På bord nr. 2, hvor smaksprøvene var innkjøpt på Vinmonopolet, fikk vi en Chocolate Stout fra Rogue Ales, en IPA To øl Black Malts & Body Salts Black Coffe fra De Proef, København, og en Meine Porter Weisse Tap X fra Weissbier G. Schneider & Sohn, Tyskland. Til slutt, på bord 3 fikk vi smake på årets juleøl fra Aass, en Premium og en Vellagret. En flott start før middagen.

..og noen bilder fra salen før middagen braker løs:

Ola ønsket alle velkommen til den «formelle» jubileumsfesten. Spesielt velkommen til ordfører Morten Aspeli, tidligere ordfører Odd Aspeli, Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, våre samarbeidspartnere Jan Tony Pettersen fra Hamar Catering, Tine Nelson fra Aass bryggeri, Rune Løvdahl fra Brewery International Norge, Solveig Vardeberg fra Irishman og klubbens første leder Hilde Kjønhaug. Deretter tok Kjell Storlykken over toastmasterrollen.

Hamar Catering sto for serveringen, og vi fikk en utsøkt tre-retters som besto av:

 • Terøkt ørret servert med eplechutney kokt på hveteøl, pepperrotkrem, eggekrem, rugchips.
  Drikke: Hveteøl (4,9%), Hefe fra Widmer Brothers Breweri – Portland, USA.
 • Ølbraisert okseculotte med bayer fra Aass servert med stekte rotgrønnsaker, fløtepoteter og pikant saus med bayer.
  Drikke: Bayer (4,7%) fra Aass.
 • Sjokoladekonfektkake servert med krem av bokkøl og kirsebærcoulis.
  Drikke: Bock (6,5%) fra Aass.

Så ble det en overraskelse for alle – og især Petter Nome. Han ble overrakt æresprisen «Årets Øljekk 2014» av Ola Andersen:

«HCØ ønsker å hedre en forening som i flere år har vært et klart og tydelig talerør for sine medlemmers interesser over for myndighetene, men som også ønsker å tale forbrukernes sak. Målet for foreningen er å ivareta produsentenes interesse i forhold til det norske lovverk og bidra til utformingen av den nasjonale alkoholpolitikken, og samtidig bidra til bevaringen av den norske ølkultur. Foreningens eget nettsted, Drikkeglede.no, er et fantastisk bibliotek for den som er interessert i vår kjære drikk – ølet!»

Petter ble nesten stum, veldig overrasket og glad for prisen.

Utover kvelden ble det mye skravling og dans i de flotte lokalene til Hamar Sagbladfabrikk. Takk til arrangementskomiteen: Kjell Storlykken, Nils Petter Ruud og Elna Walbye Andersen, som får terningkast 6.

Terje D.

16. august 2014: Dugnadsfest på Terra Mia

Vi var 120 medlemmer som jobbet dugnad på sommerens ølfestivalen. Lørdag 16.8 ble den årlige tradisjonelle dugnadsfesten avholdt, denne gang på Terra Mia ved Stortorget i Hamar.

Her koste vi oss med en tre-retters:

 • Forrett: Bruschette All’ Italiana
 • Hovedrett: Filetto di manzo della Casa, m/cognac og fløtesaus, sopp og grønnsaker
 • Dessert: Tiramisu

Maten smakte utmerket!

Vårt medlem Ragnar Dyresen «krydret» også kvelden med Prøysen-opplesninger som bare han kan, bl.a. «skjebnen». En trivelig kveld, og nå starter planlegginga mot neste ølfestival.

Stemningsbilder:

Terje D.

31. mai 2014: Ølsafari med Espen Smith på Skibladner

18 medlemmer fikk seg en fantastisk tur med Mjøsas Hvite Svane. Over 20 grader, ingen vind og strålende sol.

Da vi kom om bord fikk vi en iskald Rypeøl fra Atna. Ikke bare det, men en humørfylt Espen Smith tok oss med inn i ølbryggingens mangfoldige verden. Han har utgitt 3 bøker og har en genuin interesse for øl, akevitt og god mat.

Det ble servert bl.a. varmrøkt laks, einerøkt ørret, lammepølse, speket svinenakke, fenalår, elg- og einebærpølse, kraftig blåmuggost og brie. Selvfølgelig potetsalat og flatbrød. Vi fikk øl som passet perfekt til disse rettene: Frydenlund Bayer, Nøgne Ø Saison og Tiger Tripel, Ægir India Pale Ale og Siv Witbier.

Turen gikk rundt Hovinsholmen – Helgøya – Gjøvik og tilbake. De som ikke var med denne gangen, anbefaler vi å ta turen 5. september.

Terje D.

4. april 2014: Klubbkveld på Cafe Valuta

Mangfold i øl på flaske! Ca. 40 medlemmer hadde en trivelig kveld med mye mingling og godt og (for noen) ukjent øl.

Da vi ikke fikk kjøpt «små prøvesmaker» smakte noen av hverandre, slik at vi fikk prøve veldig mye. Men alt fikk vi jo ikke testet – da måtte vi ha noen ekstra dager/kvelder på oss.

Ved vårt bord var det Rallar-ølet fra Ægir som vi syns var best på smak. 4,7 % og rating 3,06 på Ratebeer. Det luktet litt malt og karamell, mye hvitt skum. Fargen er mørk rødbrun og gjennomskinnelig. Rund, fyldig og veldig god på smak. Lettdrikkelig og et godt øl vi gjerne vil ha til et skikkelig måltid. Vi fikk også kjøpt fatøl fra Kinn Bryggeri – Florø.

Her er noen bilder:


1. mars 2014: Generalforsamling

Da er den 20. generalforsamlingen i klubben historie. Den gikk av stabelen på klubbhuset på Vangbana, og ca. 90 medlemmer var møtt opp.

I tradisjonens ånd ble arrangementet delt i to. Den første halvdelen ble forbeholdt den formelle delen av generalforsamlinga. Ola Andersen ønsket oss velkommen og informerte oss om at klubben har en sunn økonomi og om kommende ølfestival, der vi antagelig tar i bruk et nytt bong/billettsystem – Cashless. Dette systemet er lettvint å bruke for besøkende og HCØ, og reduserer køer. Bla. har disse festivalene tatt i bruk dette systemet:
Rakfiskfestivalen, Tromsø Ølfestival, Notodden Blues festival, Vinjerock, Raumarock, Drammen Elvefestival, Dansefestivalen i Sel osv. osv.

Årets øljekk ble tildelt Marianne Korst. Ut av styret gikk Ole Poulsen som hadde sittet i styret i 20 år. Han ble takket av for god innsats og fikk overlevert blomster. Som nytt styremedlem ble Terje Demroen valgt inn.

Så ble det pizza og servering av godt øl og vin. Hamarbandet Knockabout spilte gode gamle låter fra 60- og 70-åra.

Stemningsbilder: