Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

2012

3. november 2012: Rakfiskfestival på Fagernes

Den årlige rakfiskfestivalen på Fagernes er fast tradisjon for mange, og i år dro en busslast med HCØ-medlemmer av gårde for å ta del i festlighetene.

Festen startet selvsagt allerede på bussen, og med litt allsang, øl, gode historier, quiz (og enda litt øl) ble ventetida kort før hele delegasjonen ankom Fagernes sentrum, hvor hver enkelt endelig kunne begi seg ut langs årets «rakfiskløype».


Jamt over god stemning


Stappfullt i Fagernes

Foto: Aashild & Anne Karin

15. september 2012: Oasevandring i Hamar

HCØ brukte lørdags ettermiddag til oasevandring på en del puber og spisesteder.

Tidligere statsarkivar og Hamar bys Mesterborger 2009, Per Øyvind Sandberg fortalte om Hamars vannhull siden bystatusen i 1849 og til i dag. På det meste var det 78 serveringssteder mellom Hamar stasjon og Vestre torg. I tillegg var det fire brennevinsutsalg rundt Stortorget. Hmm, minner litt om en landsby i Irland. 🙂

Vi besøkte «bare» fire steder denne lørdagen:

La Roza (gamle Paletten):

Steak House Company med egen øl-meny:

Bibliotekbaren:

Gregers (i nye lokaler):

Tekst: Terje D.
Foto: Aril E.

18. august 2012: Dugnadsfest hos Gilberg Engros, Brumunddal

Som vanlig hadde vi oppmøte på Skysstasjonen, for å bli kjørt ut i det «blå» i forbindelse med dugnadsfesten for Ølfestivalen 2012. 84 festglade deltagere satte seg på busser og vi endte opp hos Gilberg i Brumunddal.

En dugnadsgjeng hadde satt opp teltene og pyntet til fest. Telt er kjekt å ha i Norge, for det kom en del regn utover kvelden. MEN i teltet var det tørt. Det var humor og god stemning, varme, god mat og mye godt øl – samt litt vin da 🙂 To griser var nygrillet, og Gilberg og co hadde som tilbehør: rotfrukt, grønnsaker, potetsalat og god saus. Et smakfullt måltid! Så en liten Cognac til kaffen og belgisk sjokolade.

Vi fikk oss mange latterkuler da Bjørn Kleiven kom inn som Gufrid Spagaten fra Stusselistuggua, og han Bendikk Stuttfot med kjempelangryggen. Bjørn likte ølklubben vår så godt, og derfor ble kona og han våre nye medlemmer!

Ola Andersen var svært fornøyd med «oss frivillige» som jobbet under Ølfestivalen. Neste år er det jubileum og komiteene for 2013 er på plass. Det ble allsang med PDS og stemningen var på topp. Deretter kom to busser og kjørte oss hjem. Nok en gang en flott dugnadsfest, så det er bare å bli med på dugnadsarbeid for Ølfestivalen 2013. Betalingen er altså en kjempeartig fest med mye god mat, drikke og underholdning.


Det må en dugnadsgjeng til for å lage en dugnadsfest. Her er de.


Dette er maten vår.


Da vi ankom fikk vi godt kaldt øl og stemningen var god.


Bordene var pyntet og telysene tent.


På fat var det Lundetangens pils og Aass bayer.


Det var også laget plass ute, for de som ville trekke frisk luft.


Plutselig dukket Bendikk Stuttfot opp, alias Bjørn Kleiven, og latteren ljomet i teltet.


Så var det tid for å innta et godt forberedt måltid med gris.


Mat nok til alle.


Kokkene gjorde en kjempejobb.


Forskjellig øl til mat, og vin for de som ville ha det.


Maten – den var god.


Gudfrid Spagaten, alias Bjørn Kleiven, og latteren i teltet kunne høres over hele Brumunddal.


Kokkene Stene Gilberg (han og kona er medlemmer) og Pål Haakenstad fikk god omtale av Ola.


Bjørn Kleiven likte seg så godt at han og kona ville bli medlem av HCØ.


Bjørg Solvang får her en påskjønnelse, et ølkrus, fordi hun lærte seg masse om ølene vi serverte på Ølfestivalen, som hun igjen informerte videre til gjestene.


Så ble det dessert med Cognac eller Baileys og Belgisk sjokolade


..og kaffe.


Da var tiden inne for allsang og PDS sin duo hjalp til.


..og her HCØ sin duo.


..og en mix duo

Stemningsbilder:

Terje D.

Edinburgh 4.-5. mai 2012

51 medlemmer var denne gangen på tur i strålende vær til Edinburgh, The Royal Mile og Castle Hills. Søndag gikk turen til Glengoyne Whisky Distillery og til et av de mest berømte landemerkene, innsjøen Loch Lomond. Turen endte opp i det historiske Stirling Castle. En fantastisk tur og et flott landskap. Mandag kveld landet vi på Gardermoen kl. 01.00 hvor Kay stod og ventet og kjørte oss trygt hjem.

Se referat og stemningsbilder:

Referat fra Aashild


Edinburgh


2. mars 2012: Klubbkveld på Nellie
Bjørnar i baren.

Denne klubbkvelden ble avviklet hos Bjørnar på Nellie. Ca 40 medlemmer var til stede. Det ble informert om Olde Liz, dobbeltdekkeren som HCØ har en aksje i. Dette forplikter, bl.a. å stille med mannskap (konduktør) ved forskjellige oppdrag.

Bussen blir utleid til forskjellige oppdrag, se http://www.londonbussen.no/drift. Vi har forpliktelser til å stille med et mannskap på 20 datoer. Dersom bussen ikke blir utleid på nevnte datoer, så slipper du ”dugnaden”.


Olde Liz.

Følgende datoer er tildelt HCØ og vi må altså stille med en person:

Lørdag 03.03 (Ulv Lassen)
Mai: søndag 06, mandag 07, tirsdag 08, onsdag 09. og torsdag 10.
Juni: lørdag 02, søndag 24, mandag 25, tirsdag 26, onsdag 27. og torsdag 28.
Juli: lørdag 14.
August: lørdag 11.
September: lørdag 01, søndag 23, mandag 24, tirsdag 25, onsdag 26. og torsdag 27.

Vi skal fremstå så profesjonelle som mulig. Mannskaper bør stille reglementert antrukket i hvit skjorte, svart bukse og svarte sko. Slips brukes ved høytidelige oppdra, f.eks. bryllup. Oppmøte er 30 min. før oppdrag i Falsensgate – hvor bussen står lagret. Send mail til: Ulv Lassen og meld dere på nå.


Humøret skal ingen ta fra oss.

Det vil bli avviklet en ”Tror du aften” i april. Samme opplegg som sist som ble en suksess. Mange god historier og litt musikk/sang.Mange gode og artige diskusjoner hører med.

Hamar Ølfestival 31. mai – 2. juni
Vi oppfordrer alle til å bli med på årets dugnad – Ølfestivalen i Strandgateparken. Vær med å bidra til nok en suksess og topp stemning til et av de beste og største arrangement i Hamar 2012. Det trengs medlemmer fra onsdag 30. mai t.o.m. søndag 3. juni, med spesielt trøkk på fredag og lørdag kveld. Husk; en skikkelig dugnadsfest venter. Se tilsendt mail. Skriftlig påmelding til Kjell, innen 1. april k-storly@bbnett.no.

Så var infoen over og vi koste oss med godt drikke og hygget oss ut over kvelden. Neste klubbkveld er 6. april på The Irishman. Da sees vi, talas og vi skåles.


Tekst: Terje D. Bilder: Aril E.

28. januar 2012: Generalforsamling

Så er den 18. generalforsamlingen historie. Denne gangen ble det avholdt på klubbhuset på Vangbana ved Smeby og ca. 70 medlemmer deltok. Tidligere år er dette blitt avholdt i Gildehallen i Hamar Bryggeri.

Presidenten, Kjell Storlykken, åpnet møtet og var svært fornøyd med året som hadde gått og alle aktivitetene og dugnadsånden som er gjort. Klubben er helt avhengig av at medlemmene arbeider dugnad ved ølfestivalen. Det er det som gjør at festivalen har suksess hvert år. Klubben har også fått flere yngre medlemmer – noe som er svært positivt for klubben.


En bukett nye yngre medlemmer.

Styret i HCØ 2012 består av:

President: Kjell Storlykken
Visepresident: Modulf Røsset
Kasserer: Sissel Hansen
Sekretær: Marianne Korst
Styredlemmer: Ole Poulsen og Aashild Museth
Varamedlemmer: Torfinn Austad og Jan Brede Knutsen
Revisorer: Bjørn Johansen og Ivar Bråthen
Valgkomiten: Bjørg Bøe, Ruth Inger Olsen og Niels Henrik Abel

Disse to gikk ut av styret og fikk blomster: Ola Andersen og Brede Myhre.
Se også styrets sammensetning under Kontakt.


Første møte i valgkomiteen

Kjell Storlykken fikk årets ærespris – en øljekk. Dette er en tradisjon som startet i 1999 for å hedre den som på ulike vis har fremmet god ølkultur i det foregående år – og som bidrar med noe spesielt eller er til stor nytte og glede for ølklubben.


En fortjent øljekk til Kjell Storlykken

De som tidligere har fått denne hedersprisen er: Bjørn-Frode Løvlund, Stein Rune Bakke, Bjørn Nygaard, Kjell Bjerkås, The Irishman, Ole og Marion Poulsen, Siste Indre, Astor Solvang, Jan Brede Knutsen, Bernt Matheson, Fred Myhre, Thor Holager og Reidar Larsen. Se for øvrig HCØ – Årets øljekk

Etter generalforsamlingen ble det servert viltgryte fra Hamar Catering. Det var test av 3 forskjellige øltyper. (noen syns nok det ikke smakte øl, men øl er mangfoldig)
1. Duchesse De Bourgogne – 6,2%
2. Panil Barriquee Sour – 8%
3. Ratatosk Double IPA – 9%

Kjell Bjerkås hadde en presentasjon av øl.


Øltesting

Postens Dramatiske Selskab drog så opp stemningen på allsang. Så ble kvelden avsluttet med dans til egenprodusert musikk.


Allsang med Postens Dramatiske Selskab.

Terje D.