Arrangement komitéen hadde også denne gangen, som vanlig, lagt opp til en flott tur. Fredag 6. november reiste vi til vår samarbeidspartner gjennom flere år i Hamar Ølfestival,- Aass bryggeri. Bryggeriet er Norges eldste bryggeri og ble etablert i 1834. Anders Lien og Roger Bjelland informerte om årets julebrygg,- som ble satt i februar i år,- samt historien om Aass bryggeri og Gildehallen, deres eget mikrobryggeri, Bryggerhuset, hvor familiens fjerde generasjon, Terje Aass, eksperimenterer med nye smaker og produkter, oppkjøp av bryggerier osv. Aass kan brygge ned til 1000 liter, slik at det er mulig å laget et festivaløl. Veldig interessant. Gildehallen tar imot 8.000 – 10.000 besøkende hvert år, hvor de bl.a. har en ølskole. Vi fikk smake på det «vanlige juleølet på 4,5 %. Juleøl Premium, 6,5%,- for øvrig min favoritt. Her var det preg av jul, dvs. karamell, krydder og sjokolade. Det var sødmefull og maltpreget. Det 3. juleølet var Aass Juleøl Vellagret med en alkoholprosent på 9,00%. Hamars Culturelle ØlGitarkamerater underholdt med sine glade viser og «tull»,- som ble godt likt. Nytt vers på «Det er det samme hvor jeg havner når jeg dør»:
«Det er meg det samme hvor jeg havner når jeg dør»
Har de godt øl begge steder,- og jeg får drikke det av beger
Så d’er meg det samme hvor jeg havner når jeg dør.
Etterpå reiste noen tilbake til vårt hotell, Tollboden,- og andre tok en tur innom den brune puben: Kongs Arms, hvor det også ble spilling av Hamars Culturelle ØlGitarkamerater. Så ble det plutselig natta. Takk for en flott tur.
Fotografer: Arvid Knudsen, Lars Roger Sørum, Evald Langsjøvold og Terje Demroen