Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

København 2000

Københavntur 14.-17.september 2000


Vi startet fra Hamar med godt humør, og enda bedre ble det da vi kom ut på E6 og Kjell Bjerkås serverte sitt gode hjemmebrygg, til og med med egen Carlsbergtursang på etiketten. Ringnes spanderte Carlsberg og Ringnes-øl, så vi led ingen nød.

I Oslo sluttet flere deltakere seg til, bl.a. Østfoldbenken. Båtturen var fin, mye god mat og drikke og rolig sjø. Om morgenen ble vi hentet med buss og kjørt til Carlsberg Bryggeri. Da var våre danske medlemmer også med.

Besøket på Carlsberg Bryggeri var en opplevelse; vi ble tatt godt i mot av vertskapets guide som under hele runden presenterte bryggeriets historie og produksjon. Vi så vel ikke så meget av selve produksjonen, men desto mer historie og kultur. Her så vi de gamle produksjonslokaler og her sto fortsatt bryggerhester i stallen. Det hele ble avsluttet med en stor lunsj med rikelig drikke, og ikke bare øl. Å få bli med helt inn i de indre gemakker er ikke alle forunt og hele besøket vil vi nok huske i lang tid. Her opplevde vi bryggerihistorie, industrihistorie og kulturhistorie.

En stor takk til Ringnes for dette arrangementet.

Senere på dagen var det guidet tur i Fristaden Christiania. Det var et merkelig sted, men innbyggerne trivdes visst med alt rotet.

Mange av husene kunne vært ordentlig trivelige med litt oppussing. Det var riktignok en del prosjekter på gang. Inntekter får de fra forskjellige verksteder og utsalg de driver, og selvfølgelig turistene. Hasj ble solgt helt åpenlyst. Restauranten deres var blitt et «insted» for folk «utenfra». Der inntok også vi en deilig tre-retters middag med masse øl og vin. Stemningen var på topp og våre danske venner, Bente, Birthe 1 og Birthe 2, Jytte og Erik Blodøks samt Ole og Marion underholdt med drikkeviser og andre danske viser. Danskleksa til Kjell Storlykken denne gang var å pugge navnene til de danske medlemmene. Forrige gang var det den danske tellemåten. Hasjrøyken hang tungt over lokalet så det var godt å komme ut i «frisk» storbyluft etterpå. Lørdag var det deilig vær, godt og varmt, og siden oasene ligger så tett nedover Strøget ble det god anledning til en utepils eller to eller… Det var morsomt å sitte å se på de forskjellige gategjøglerne, noen av dem var virkelig flinke. Tiden fløy så det var nok mange som måtte ta drosje det siste stykket ned til Nyhavn for å rekke båten. Danskene fulgte oss til båten, så det ble mange avskjedsklemmer med håp om snarlig gjensyn.

Vi hadde godt vær på hjemveien også, det var nok heldig for serveringsdamen vi hadde om kvelden – vet ikke om hun hadde greid seg i sjøgang. Vi tok den elendige servicen (for det var den) med godt humør og fikk mye moro ut av den – bl.a. et glass «linjekonjakk».

Alle hadde vel stort utbytte av turen, men ingen slår Kjell Storlykken som satt igjen med tre barn og en gammel høne.

Det er deilig å være norsk i Danmark – forhåpentligvis blir det flere turer…

AnneMa