Månedlige arkiver: august 2003

16/8: Grillfest ved flyplassen

Lørdag 16. august var dagen for sommerens store hageparty hos Fred Myhre i Stafsbergveien. Men før vi kom så langt, var det lagt opp til at deltagerne kunne være med i bilrebusløp med Hamar i sentrum. Man måtte møte opp 3 steder. Resten av oppgaven kunne løses ved hjelp av god lokalkunnskap. Til slutt skulle man ende opp med en «løsning-setning». Nå spørs det om ikke Kjell Bjerkås, som var ansvarlig for rebusen, var altfor godt kjent i byen sin. For oppgavene viste seg å være svært vanskelig å løse. Det ble pratet om at en av bilene var registrert på veg over Minnesundbrua.

Fem biler deltok, en med barn som hadde sine egne oppgaver. Vinner av rebusen ble kåret ut på kvelden, og det viste seg at det var vår eminente grillkokk Øyvind Gihlemoen som stakk av gårde med førstepremien (selvfølgelig en kasse med øl).

I hagen til Fred sto vårt nyinnkjøpte partytelt opprigget, slik at vi ikke skulle bli overrasket av vær og vind. Nå var været fint det, men teltet var godt å ha likevel. 42 stk (samt en kveldsvandrer) var møtt opp, og høydepunktet var grillingen av helstekt lam. Øyvind fikk briljere over grillen, godt hjulpet av sine håndlangere (bl.a. Rolf som hadde tatt turen fra Oslo). Undertegnede er ikke så glad i lam, men denne gangen måtte jeg bare innrømme at både lam og alt tilbehør smakte helt fortreffelig, og vel så det. Kjempetakk til deg Øyvind for innsatsen. Og til Fred som både stilte hage til disposisjon og som hadde ledet an planleggingen i arrangementkomiteen.

Men når Hamars Culturelle Ølvenner samler seg til festlig lag, er det naturlig at vi også har med oss tappekran og noe å godt å tappe i glasset. Kjell B. var bartender, og selv om det skummet rikelig av ølet, ble glasset aldri helt tomt før langt ut på mårrakvisten. Underveis svingte vi oss til variert musikk, før vi med svingmanøver etter hvert søkte oss hjemover. Nå er det bare å se fram til en rask vinter, behagelig vår og sommer ved Mjøsa; så er tiden inne for et nytt hageparty.

Kjell S