Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Ølfestivalen 2018

Hamar Ølfestival 2018 torsdag 31. mai tom. lørdag 2.juni.

VELKOMMEN TIL HAMAR ØLFESTIVAL 31.MAI TIL 2.JUNI
VÅR 14. ØLFESTIVAL – NÅ PÅ STORTORGET

Programmet 2018

Plakat 2018

Åpningstid: Torsdag 31. mai kl. 17.00 – 24.00.  Fredag 1. juni kl. 17.00 – 02.00.  Lørdag 2. juni kl. 12.00 – 02.00.  Aldersgrense 20 år etter kl. 20.00 på fredag og lørdag.  Det blir salg av  festivalpass til kr. 250.  Inngang torsdag kr. 50, fredag kr. 150, lørdag kl. 12 til kl. 17 – gratis, fra kl. 17 kr. 150. Billetter selges kun ved inngangen. Vårt betalingssystem blir som tidligere år, – Cashless. Dette må du bruke for å handle inne på festivalområde.  Kortet er inkludert i inngangsbilletten.

Hamar Ølfestival blir kontantløst, dvs. at vi aksepterer kun kort, ikke kontanter.
Det blir et eget ØL-faglig telt hvor det selges smaksprøver og salg av «spesial» øl. Bryggerhuset (Aass bryggeri,- som er vår hovedsamarbeidspartner) Odalsbryggeriet, Tya bryggeri, Geiranger bryggeri, Røhne bryggerhus, Talas og Haandbryggeriet kommer.

Last inn Untappd på mobilen, – bruk den under Ølfestivalen og hold styr på øl du liker/ikke liker ved å gi poeng. Vårt festivaløl ÅSGÅRDEN er lagt inn,- og som sted,- HAMAR ØLFESTIVAL. Den viser deg også vei til populære barer i nærheten av der du er.

Det blir også  et samarbeide med «Hamar Bryggeris Venner».  Se deres FB side.


Lørdag
Kl. 15 i det Ølfagelig telt,- kommer forfatter, ølguru, kåsør, «vet alt om øl»: Espen Smith.

VÅRT FESTIVALØL ER NÅ I LAGRINGSTANKEN PÅ BRYGGERHUSET VED AASS BRYGGERI
Tirsdag 17. april var vi 4 stk. fra Hamar Ølfestival som reiste til vår hovedsamarbeidspartner for Hamar Ølfestival – Aass Bryggeri, – for å brygge vårt eget festivaløl.  I år blir navnet på festivalølet – Åsgården.  Dette er en hyllest til bygningen som stod ved Stortorget, – der vi nå har ølfestivalen.  Denne gården ble revet i 1974 for å bli erstattet av Hamar Bibliotek, – som igjen ble revet for å bli erstattet av Hamar Kulturhus.  Dette ølet er en strong bitter på 5,5%.  Det unike ved dette ølet er at vår «bryggemester» Ole Johny Løvbak bruker en engelsk humleblomst (ikke pellets), East Kent Goldings.  Denne humlen ble utviklet i 1790 og er kjent for sinn behagelig smak og aroma, – og går igjen i det meste og beste av engelsk øl.  I tillegg brukte vi blomsterhumlen Fuggles, – som også er engelsk, – og ble dyrket fra 1861. De fleste som brygger, – bruker nok pellets. Vi fikk erfare at ved bruk av humleblomst bruker vi lengre tid ved bryggingen, men dette får vi igjen i godt øl. 😊 Vi ble som vanlig godt mottatt av Gard Karlsnes som er bryggesjef i Bryggerhuset, – som vi også ble da vi brygget vårt siste festival øl, – Lange London.  Det er veldig inspirerende og hyggelig at mange fra ledelsen i Aass kommer innom og slår av en prat om vårt brygg og vår festival.  Denne gangen kom ølkokk Anders Lien, salgssjef Lauritz Aass og produktsjef Leif Eliassen innom for «prat».
Det alle sa at det var veldig interessant at vi bruker humleblomst i brygget vårt.  Nå skal det stå 14 dager i gjæringstank, så på lagring frem til Hamar Ølfestival som er 31.05. – 02.05.  PSS. Vi håper at vi har brygget nok denne gangen, – da forrige festivalølet ble utsolgt tidlig på lørdags ettermiddag.  Denne gangen har vi brygget 2.000 liter. 😊


Dette er musikken.
Torsdag After Eight kl. 21.00 – 23.00.   Fredag  Hamar Bluesband kl. 19 – kl. 20.30 og Explotion  fra kl. 21.30 – 00.30. Lørdag  Hamar Damekorps kl. 13,  The Hard Rollin’ Daddies kl. 19 – kl. 20.30 og Kalle Føtters avslutter kl. 21.30 – 00.30.


Mat. 
Du får kjøpt pølsetalerken, pølse m/brød, pizza og svineknoke,- samt ølsnacks.

Vi har også et begrenset antall for salg av vår festivalskjorte som selges kun på festivalområdet.

PSS! Til alle dere som skal på Øl festivalen. Kanskje dere trenger nye øl glass? Hvis dere tar med festivalbåndet til oss på CHRISTIANIA GLASMAGASIN MAXI i perioden 31 mai til 2 juni, vil dere få ett knall godt tilbud på 6 pk med Øl glass.

Det blir utvidelse av toalett fasiliteter og flere billettluker.
Vi håper vi ser deg.
Velkommen til den 14. Hamar Ølfestival 31.05 – 02.06.

Her noen stemningsbilder fra 2016.

I media

Hamar Ølfestival gir bort kr. 10.000 til Prostata foreningen i Hamar/ Movemberkampanjen

Det har blitt en tradisjon at ølfestivalen gir bort litt av overskuddet til lokale foreninger i Hamar.  Denne gangen bevilget vi kr. 5.ooo til Prostata foreningen i Hamar og kr. 5.000 til Movemberkampanjen.  Foreningens 170 medlemmer kjemper for en viktig sak, som nå har fått et løft gjennom den nye Blå sløyfe-aksjonen, som etterfølger den mer kjente Rosa sløyfe (brystkreft) I 2016 fikk 5.118 men prostatakreft i Norge. Jo tidligere man oppdager prostatakreft, jo større sjanse for å overlever sier leder for Prostataforeningen i Hedmark og oppland, Håkon Olav Nesbakk. Dette er symptomene du skal se etter: Tynn og svak urinstråle. Hyppig vannlating. Vanskelig å tømme urinblæren. Blod i urinen. Smerter i rygg og skjelett.

 

Hcø jobbet dugnad på Elton John konsert 30.06

Mange medlemmer jobbet med ølsalg, tapping og skiftning av fat under konserten.
Lange køer ved salgsstedene, men folk var blide. Enkelte tappet 240 til 290 halvlitere i timen. Og første helga i juni neste år,- er dugnadsfolkene tilbake, men da på HAMAR ØLFESTIVAL på samme sted, Stortorget.  Altså, Hamar Ølfestival, 31.5 tom. 2.6-18. Sett av datoen. Vi gleder oss.