Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Ølfestivalen 2018

Tilbakeblikk på Hamar ølfestival 2018

HEI ALLE SAMMEN!
Endelig ble det Ølfestival i Hamar igjen, etter ett års opphold, og den 14. i rekken.
Også i år var vi veldig heldige med været.
Hamar Ølfestival har blitt en populær tradisjon i Hamar by. «Alltid den første helga i juni». Folk setter pris på at vi lager liv. Jeg fikk mange tilbakemeldinger under festivalen at de hadde savnet den i fjor. TUSEN TAKK FOR AT DERE KOMMER TIL ØLVESTIVALEN.
Interessen for ølkultur har tatt seg betraktelig opp de senere årene. Det så vi også i år. De 7 microbryggeriene som var representert på Hamar Ølfestival var veldig fornøyd med besøk og salg. De kommer gjerne igjen!

Og ikke minst må jeg rette en stor takk til de medlemmene i Hamars Culturelle Ølvenner som stiller positive og fulle av pågangsmot opp på dugnad. Dere er unike og gjør det mulig å arrangere denne tradisjonelle ølfesten i Hamar år etter år. Dere er enestående!!!  Dette gjør også at vi kan subsidiere div. arrangementer og at vi kan støtte gode formål. HCØ har bestått i 24 år. Neste år blir det 25-års jubileum for HCØ og 15 års jubileum for Hamar ølfestival.
En særdeles takk til de 10 som sitter i komiteen og utøver en fabelaktig innsats gjennom hele prosessen med planlegging og utførelse!!
Takker samtidig alle samarbeidspartnere under årets festival, for vel utført arbeid.
Ønsker dere en alle en riktig god sommer.
En skummende hilsen fra Hilde. Festivalsjef

HAMAR ØLFESTIVAL GIR KR. 10.000 TIL SMISO HAMAR
Hamar Ølfestival startet i 2013 med å gi et årlig bidrag av overskuddet til lokale organisasjoner i Hamar & Omegn, – da hadde festivalen 10 års jubileum. Værestedet Arbeideren var den første som fikk et bidrag av festivalen.
I år har vi valgt Smiso Hamar www.smisohamar.no som gjør utrolig mye godt for barn, unge og voksne som har vært utsatt for det verste, nemlig incest og seksuelle overgrep. De har utrolige mange gode tilbud som undervisning til ungdomsskolene, de har undervisningsopplegg for lærere i barnetrinn og SFO, – samt sykehuset innlandet, divisjon psykisk helse. De har også et prosjekt i år med å undervise barn i 6. trinn. På bildet er daglig leder Live Haakensveen i Smiso og Terje Demroen fra Ølfestivalen. Vårt bidrag skal brukes til teatertur for brukere av Smiso. Foto: Espen Bjerva

Hamar Ølfestival 2018 torsdag 31. mai tom. lørdag 2.juni. Alltid den første helga i juni.

Programmet 2018

Plakat 2018

Oversikt over ølutvalget

Da er den 14. ølfestivalen godt over til historiebøkene.  Til neste år blir det 15. års jubileum for Hamar Ølfestival som startet i 2004.  Denne er, – så langt vi kan sjekke, Norges eldste Ølfestival som fortsatt eksisterer.  Ølforum’s teltet ble i år godt besøkt og vi fikk mange flott tilbakemeldinger på microbryggeriene som deltok, – og at det var laget info kort om smaksprøvene. I løpet av fredagen var det solgt 4.400 smaksprøver, – så vi måtte haste av sted for å skaffe flere små glass. På lørdag var det et engasjerende kåseri om øl fra forbudstiden og frem til i dag av Espen Smith. Espen Smith likte vårt festivaløl – Åsgården, – som også ble godt mottatt av festivalfolket.  Microbryggeriene som var med denne gangen var: Bryggerhuset (Aass bryggeri), Odalsbryggeriet, Tya bryggeri, Talas, Røhne bryggerhus, Geiranger bryggeri og Haandbryggeriet.

I hovedteltet spilte After Eight på torsdag, fredag spilte Hamar Bluesband og Explotion, – og på lørdag var det Hamar Damekorps, The Hard Rolli’n Daddies og Kalle Føtters avsluttet til «fult hus» ute og inne.

Vi hadde økt antall toaletter i år, men desverre ble det litt for lite toaletter hos damene på lørdag.  Dette skal vi rette på til neste år.
Årets nyhet på matfronten var svineknoker.  Ole «Matkokk» Poulsen fikk kjempeskryt for disse, -og de smakte fortreffelig, – de var rett og slett svinaktig gode. ?

I år stilte 110 medlemmer opp på dugnad.  I tillegg jobbet Storhamar og Ottestad dugnad, – slik at de fikk en god slump med penger inn i «idrettskassa».  Lyd og lys ble igjen godt levert av  www.abc-lyd.com  En stor takk til vår samarbeidspartner Aass bryggeri, værgudene og ikke minst til alle 6.000 som besøkte festivalen.

Stemningsbilder

 

ÅSGÅRDEN BLE VÅRT FESTIVALØL – BRYGGET PÅ BRYGGERHUSET VED AASS BRYGGERI
Tirsdag 17. april var vi 4 stk. fra Hamar Ølfestival som reiste til vår hovedsamarbeidspartner for Hamar Ølfestival – Aass Bryggeri, – for å brygge vårt eget festivaløl.  I år blir navnet på festivalølet – Åsgården.  Dette er en hyllest til bygningen som stod ved Stortorget, – der vi nå har ølfestivalen.  Denne gården ble revet i 1974 for å bli erstattet av Hamar Bibliotek, – som igjen ble revet for å bli erstattet av Hamar Kulturhus.  Dette ølet er en strong bitter på 5,5%.  Det unike ved dette ølet er at vår «bryggemester» Ole Johny Løvbak bruker en engelsk humleblomst (ikke pellets), East Kent Goldings.  Denne humlen ble utviklet i 1790 og er kjent for sinn behagelig smak og aroma, – og går igjen i det meste og beste av engelsk øl.  I tillegg brukte vi blomsterhumlen Fuggles, – som også er engelsk, – og ble dyrket fra 1861. De fleste som brygger, – bruker nok pellets. Vi fikk erfare at ved bruk av humleblomst bruker vi lengre tid ved bryggingen, men dette får vi igjen i godt øl. ? Vi ble som vanlig godt mottatt av Gard Karlsnes som er bryggesjef i Bryggerhuset, – som vi også ble da vi brygget vårt siste festival øl, – Lange London.  Det er veldig inspirerende og hyggelig at mange fra ledelsen i Aass kommer innom og slår av en prat om vårt brygg og vår festival.  Denne gangen kom ølkokk Anders Lien, salgssjef Lauritz Aass og produktsjef Leif Eliassen innom for «prat».
Til festivalen ble det brygget 2.000 liter. ?

 

Dugnad

I media

Hamar Ølfestival gir bort kr. 10.000 til Prostata foreningen i Hamar/ Movemberkampanjen

Det har blitt en tradisjon at ølfestivalen gir bort litt av overskuddet til lokale foreninger i Hamar.  Denne gangen bevilget vi kr. 5.ooo til Prostata foreningen i Hamar og kr. 5.000 til Movemberkampanjen.  Foreningens 170 medlemmer kjemper for en viktig sak, som nå har fått et løft gjennom den nye Blå sløyfe-aksjonen, som etterfølger den mer kjente Rosa sløyfe (brystkreft) I 2016 fikk 5.118 men prostatakreft i Norge. Jo tidligere man oppdager prostatakreft, jo større sjanse for å overlever sier leder for Prostataforeningen i Hedmark og oppland, Håkon Olav Nesbakk. Dette er symptomene du skal se etter: Tynn og svak urinstråle. Hyppig vannlating. Vanskelig å tømme urinblæren. Blod i urinen. Smerter i rygg og skjelett.

 

Hcø jobbet dugnad på Elton John konsert 30.06

Mange medlemmer jobbet med ølsalg, tapping og skiftning av fat under konserten.
Lange køer ved salgsstedene, men folk var blide. Enkelte tappet 240 til 290 halvlitere i timen. Og første helga i juni neste år,- er dugnadsfolkene tilbake, men da på HAMAR ØLFESTIVAL på samme sted, Stortorget.  Altså, Hamar Ølfestival, 31.5 tom. 2.6-18. Sett av datoen. Vi gleder oss.