Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

2013

1. november 2013: Bryggerikjelleren på Sundbytunet i Jessheim

49 ølvenner dro på tur til Sundbytunet i Jessheim for smaksopplevelser på øl. Vi fikk smaksprøver på Kjellerpils 4,7%, Juleøl 4,7%, Blond 6% og Bybayer 4,7%, og i tillegg fikk vi en «økologisk» hamburger med poteter.

I bryggerikjelleren var det innredet Pub med bar rundt bryggeritankene. I tillegg til de 4 smaksprøvene fikk man her kjøpt Emigrant IPA på 6,7% og en flaske øl som heter Saisonissima 7,8 % til kr. 245,-.

Det var mange diskusjoner om lukt og smak. Eksperten som var med mente at ølet vi fikk var for lite balansert og for lite sødme. En trivelig kveld på buss, Sundbytunet og til slutt – for noen – Irishman.

PS. Jeg leste at det i Norge nå er ca. 1000 forskjellige ølsorter. Dvs. at vi har et godt utvalg nå, og mange flotte smaksopplevelser igjen.

Stemningsbilder:

Terje D.

7. september 2013: Dugnadsfest hos Gilberg Engros i Brumunddal

Så har vi hatt den årlige dugnadsfesten etter Hamar Ølfestival. Det var rene sommertemperaturen selv om det var 7. september.

87 feststemte, dyktige frivillige dugnadsarbeidere ble hyllet av ølgeneralen, Ola Andersen. Han var svært fornøyd med oss og omsetningen som var på ølfestivalen. Det ble solgt ca. 9.000 liter øl. Det ølfagelige teltet med Kjell og Johny har fått mye skryt, og det med rette. Dette fortsetter også neste år. Ivar Bråthen fikk HCØ sitt ølkrus for «ekstra innsats».

Med egen kokk fra Gilberg, Paal Haakenstad, ble maten like smakfull i år som i fjor. Da vi ankom kl. 17.00 hadde han allerede kokkelert i 6 timer, bare for at vi skulle få god mat. Vi ble servert en veldig god ølmeny:
Honningmarinert svinenakke, bratwurst av lam, tysk brun saus, sauerkraut og rødkål, salt krydra poteter og eplerbåter med kanel.
Dessert: Appelsinpudding med karamelliserte mandariner med krem og kaffe avec.

Arne Olstad fortalte artige historier og sang mange fine og artige viser. En hyggelig og koselig kveld og vi gleder oss til neste dugnadsfest etter Ølfestivalen i 2014.

Stemningsbilder:

Terje D.

Stavanger, 9.-12. mai 2013

Årets klubbtur gikk til ølbyen Stavanger. I alt 18 medlemmer tok turen over fjellet.

Da vi ankom torsdag kveld gikk vi i samlet flokk for å få oss litt mat. At hele gjengen skulle få plass på samme sted uten å ha reservert bord var kanskje i overkant optimistisk, men HansenHjørnet nede ved Vågen tok utfordringen på strak arm: 18 uanmeldte gjester fikk bestilt, servert og fortært en god middag i løpet av 40 minutter, og servicen var like vennlig som den var effektiv. Slå den!

Men hovedposten på programmet denne kvelden var Cardinal, puben som er berømt for sitt ølutvalg: 500 sorter på flaske og 21 på fat! Hva du får på fat byttes ut med jevne mellomrom, men det er alltid 21 sorter, og blant disse kan du f.eks velge deg ut fem stykker og kjøpe «planken» – en planke med fem half-pint-glass til en fast pris.

På fredag var det ikke noe fastatt program. Noen dro ut til parken/tropiske hagen Flor & Fjære, og var imponert over det de opplevde. Andre besøkte Norsk Oljemuseum, hvor timene flyr og det er masse å se og lære om Norges oljeeventyr; både historie, politikk og ikke minst teknologi. Atter andre brukte heller noen timer langs «lysløypa» i Stavanger sentrum. På kvelden gikk en liten gruppe for å se Shakespeare-stykket «Når enden er god er allting godt» på Rogaland Teater. Meningene var.. delte.

Lørdag kveld hadde vi ølsmaking på Nåløyet Bar. Svenske Andrea ga oss litt bryggerihistorie om Tou, Lervig og Brooklyn Brewery, og vi fikk tre smaksprøver som skulle bedømmes: Brooklyn Summer Ale, Erdinger Weissbier og Konrad’s Stout (fra Lervig). Sistnevnte var slett ikke avskrekkende til tross for en alkoholprosent på 10,4!

Felles middag ble inntatt på Mexico Restaurant, hvor vi fikk kjempegode fajitas med kylling. Deretter bar det ut for en siste tur på byen for denne reisen.

Søndag var vår siste dag i Stavanger. Men i stedet for at vi bare gikk og sparket i grusen mens vi ventet på at flyet skulle dra hadde Sissel fått ordnet fjord-cruise nedover Høgsfjorden og innover i Lysefjorden, hvor det endelige målet var å få sett Preikestolen. Været hadde vært ustadig hele helga, men denne dagen var det oppholdsvær og dette ble en kjempefin utflukt.


Andreas B.

20. april 2013: Kick-off for vår tiende ølfestival

Klubbens medlemmer har nå hatt Kick-off for vår tiende Ølfestival. Der fikk vi en gjennomgang av «Regler for skjenking og salg av alkohol» og «Internkontroll etter Alkoholloven», samt kommunale forskrifter og retningslinjer. Videre fikk vi en god informasjon om en del ølsorter som vi skal selge.

Det er bare å glede seg til Ølfestivalen med mangfold av øl, mye musikk/sang og underholdning!


19. januar 2013: Generalforsamling

Da er den 19. generalforsamlinga i klubben historie. Den ble avholdt i Velferdssalen på Åkershagan i Ottestad. 96 medlemmer av 261, dvs. 37 % var med på generalforsamlingen til HCØ. Dette er en økning fra i fjor og veldig positivt. Kjell Storlykken ønsket oss velkommen med en skål (en fin tradisjon) og berømmet arrangementskomiteen for alltid å ha «alt på stell».

Årets øljekk ble tildelt festivalsjef Ola Andersen. Vi fikk god spekemat med tilbehør og rømmegrøt fra Bakken Øvre Gårdsmat i Løten. GT Sara, 88 år (Gerd Thoreid – oppvokst på Hamar) hadde et trekvarters forrykende historiefortellingsshow og avsluttet med Sara Leander sin «Vill ni se en stjärna se på mej».

Her er flere stemningsbilder: