Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Ølfestivalen 2013

Hamar Ølfestival 2013, 30. mai – 1. juni

2013 var et stort år for Hamar Ølfestival.
Festivalen fylte 10 år, og jubilanten ble feiret tre dager til ende!


Ølfestivalen 10 år


HA 31. mai 2013

En liten videosnutt – 10 års jubileum.

150 medlemmer fra ølklubben stilte til dugnad, og flere hadde doble vakter. Dette er en økning fra i fjor. I tillegg ble det innleid folk fra diverse lag. Det er disse positive dugnadsfolkene som gjør at de besøkende hygger seg på ølfestivalen, og gjør at festivalen er en suksess.

Dette året hadde vi 10-årsjubileum, og på åpningsdagen torsdag spilte Trond Nagell Dahl og Leif Anders Wentzel med band for et fullsatt telt. Det var stor stemning, allsang og trampeklapp.

Denne dagen hadde også VG sin «sommertest» av 24 forskjellige pilsnere. 3 stk. fra ølklubben var med i testpanelet. Det var Aashild Museth (hun var også med i VGs sommertest i fjor), Marianne Korst og Arvid Knutsen. Resultatet stod over 4 helsider i VG fredag 7. juni. Se hele testen her – flott reklame for ølklubben.

Ølfaglig telt ble en stor suksess. Mange var kommet for å smake på de små «nippeglassene» med øl i 1 cl. De besøkende kunne kjøpe 4 ulike øltyper sammen med info av ølet. Det ble også solgt 2 cl, men det var de små som folk kjøpte. Kjell Bjerkås, tidligere Norgesmester i hjemmebrygging og Ole Johny Løvbak, ølbrygger, hadde den fulle kontroll på det faglige.

Ifølge ølgeneral og ølpresident Ola Andersen, ble det solgt 6.400 liter øl og det var ca. 9.000 personer innom festivalen. Festivalen var fri for bråk og Security hadde den fulle oversikt. Nok en gang en prikkfri avvikling av festivalen. Det var mange helsides oppslag i lokalavisene HA og Hamar Dagblad, samt skriverier/annonser i andre lokale tidsskrifter.

Takk til alle besøkende og dugnadsgjengen!
I media
– 10.000 til Arbeideren etter Ølfestivalen
Stemningsbilder

I media:


Vår ølgeneral for ølfestivalen og president for HCØ, Ola Andersen, var ikke med i den positive omtalen av junifestivalene i HA 28. juni. Da har vi tatt oss den frihet å lime ham inn i artikkelen 🙂

10.000 til Arbeideren etter Ølfestivalen

10.000 kroner av overskuddet av årets ølfestival er gitt til Værestedet Arbeideren på Hamar. Her får Anita Olafsen sjekken av festivalsjefen Ola Andersen. Årets overskudd av 9000 besøkende ble kr. 365.000, minus skatt. Hamar Ølfestival bidrar dermed til det offentlige, uten at det offentlige gir kulturstøtte til festivalen.


HA 7. september 2013

Stemningsbilder:

Torsdag kveld – Trond Nagell Dahl med orkester:
..og VGs sommerøltest i det ølfaglige teltet.

Fredag kveld – After Eight m/flere:

Lørdag – Krag Jørgensen Band m/flere:

Og her er et knippe bilder av noen fra den flotte dugnadsgjengen som gjør ølfestivalen til en suksess!
Skulle hatt bilde av alle, men vanskelig å få til 🙂