Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Danmark 2001

Danmarkstur 23. til 26. august

Bussen dro fra Hamar torsdag ettermiddag med 29 glade passasjerer, og da den få timer senere rullet om bord på «Color Festival» hadde antallet steget til 34. Siden vi måtte ta turen innom Stange for å plukke opp en deltaker, så vi oss nødt for å modifisere regelen om «intet ølsalg før E6», og E6 ble for anledningen byttet ut med Stangebrua.

Om bord på båten fikk alle tildelt lugarer og kl. 19.30 møttes vi til koldtbord der klubben spanderte en øl på samtlige deltagere. Og om bare alle var greie og snille, så kunne de for øvrig gjøre som de ville (sitat Politimester Bastian). Så noen fant køya ganske raskt mens andre holdt på til langt på natt.

Fredag morgen, vel framme i Danmark og i strålende sol, gikk turen mot Kolding. Etter noen stopp underveis, bla for å tømme doen, var vi fremme på bussholdeplassen der vi fikk følge av våre fire danske venner og klubbmedlemmer. Derfra gikk vi til den legendariske puben «You’ll never walk alone». Noen (les Kjell Bjerkås) må imidlertid ha funnet en snarvei, for da vi andre kom fram var han allerede godt i gang med sin andre havliter. Pubeier Torben Mathews spanderte en øl på oss alle mens han fortalte at «livet er for kort til kjønnsløse, masseproduserte, industrialiserte øl som i beste fall kan brukes som tørstslukkere». Utover å kunne velge mellom 18 forskjellige typer øl på fat samt diverse øl på flasker, fikk vi også anledning til å spise ølmarinert mat. «You’ll never walk alone» er tett på å kunne tilby 200 forskjellige ølslag, danske som utenlandske, og tidvis importerer de ekte ale på fat fra England med bare 48 timers holdbarhet.

Fra Kolding dro vi over Lillebæltsbroen til Fyn, der vi var innom Birthe og Poul Eriks hage for å få en øl eller to. Deretter ble vi innlosjert på Comwell Middelfart Hotel’s store og deilige værelser. På kvelden var vi til spisning og kroball på Kauslunde Kro. Et yndet dansk navn på slike tilstelninger er «gjenbruksball» eller «åreknuterally». Her danset vi til 60- og 70-tallsmusikk. Det bør dessuten nevnes at Kjell S. fortsatt skylder borte en del danser.

Lørdag morgen var det tidlig opp, særlig for Ole og bussjåfør Geir som dro til Nr. Aaby for å gjøre klar bussen og hente kald øl, og deretter til slagter Lund i Middelfart for å hente mat. I nitida tok vi turen tilbake over brua for å komme oss til Herning. Etter en tur gjennom gågata havnet vi på «Fox and Hounds» der de kan tilby ca 100 forskjellige øl. Da vi senere var på vei mot Aalborg, stoppet vi på en rasteplass. Etter regn på morgenstunden var vi atter velsignet med strålende vær, og vi nøt vår medbrakte mat. I 16-tida var vi framme ved Park Hotell i Aalborg, der vi i motsetning til natta før hadde veldig små værelser. Lørdag ettermiddag og kveld var til fri disposisjon, men der var vel få (eller ingen) som ikke fant veien til Jomfru Ane gade. Været var nydelig og med over 25 varmegrader var det rene sydenstemning over Aalborgs gater.

Søndag morgen dro vi fra Hirtshals. Båten var godt belagt, og de som hadde sett fram til å sove ut fikk problemer med å få seg lugar. Vi var framme i Oslo før tida, turen gjennom tollen gikk smertefritt, og vi var tilbake i Hamar kvar over åtte.

PS: Flere observerte Kjell Bjerkås drikke vann i løpet av helgen! Vi tar opp konsekvensene av dette på neste styremøte.

Marion