Månedlige arkiver: mai 2013

Hamar Ølfestival 2013, 30. mai – 1. juni

2013 var et stort år for Hamar Ølfestival.
Festivalen fylte 10 år, og jubilanten ble feiret tre dager til ende!


Ølfestivalen 10 år


HA 31. mai 2013

En liten videosnutt – 10 års jubileum.

150 medlemmer fra ølklubben stilte til dugnad, og flere hadde doble vakter. Dette er en økning fra i fjor. I tillegg ble det innleid folk fra diverse lag. Det er disse positive dugnadsfolkene som gjør at de besøkende hygger seg på ølfestivalen, og gjør at festivalen er en suksess.

Dette året hadde vi 10-årsjubileum, og på åpningsdagen torsdag spilte Trond Nagell Dahl og Leif Anders Wentzel med band for et fullsatt telt. Det var stor stemning, allsang og trampeklapp.

Denne dagen hadde også VG sin «sommertest» av 24 forskjellige pilsnere. 3 stk. fra ølklubben var med i testpanelet. Det var Aashild Museth (hun var også med i VGs sommertest i fjor), Marianne Korst og Arvid Knutsen. Resultatet stod over 4 helsider i VG fredag 7. juni. Se hele testen her – flott reklame for ølklubben.

Ølfaglig telt ble en stor suksess. Mange var kommet for å smake på de små «nippeglassene» med øl i 1 cl. De besøkende kunne kjøpe 4 ulike øltyper sammen med info av ølet. Det ble også solgt 2 cl, men det var de små som folk kjøpte. Kjell Bjerkås, tidligere Norgesmester i hjemmebrygging og Ole Johny Løvbak, ølbrygger, hadde den fulle kontroll på det faglige.

Ifølge ølgeneral og ølpresident Ola Andersen, ble det solgt 6.400 liter øl og det var ca. 9.000 personer innom festivalen. Festivalen var fri for bråk og Security hadde den fulle oversikt. Nok en gang en prikkfri avvikling av festivalen. Det var mange helsides oppslag i lokalavisene HA og Hamar Dagblad, samt skriverier/annonser i andre lokale tidsskrifter.

Takk til alle besøkende og dugnadsgjengen!
I media
– 10.000 til Arbeideren etter Ølfestivalen
Stemningsbilder

I media:


Vår ølgeneral for ølfestivalen og president for HCØ, Ola Andersen, var ikke med i den positive omtalen av junifestivalene i HA 28. juni. Da har vi tatt oss den frihet å lime ham inn i artikkelen 🙂

10.000 til Arbeideren etter Ølfestivalen

10.000 kroner av overskuddet av årets ølfestival er gitt til Værestedet Arbeideren på Hamar. Her får Anita Olafsen sjekken av festivalsjefen Ola Andersen. Årets overskudd av 9000 besøkende ble kr. 365.000, minus skatt. Hamar Ølfestival bidrar dermed til det offentlige, uten at det offentlige gir kulturstøtte til festivalen.


HA 7. september 2013

Stemningsbilder:

Torsdag kveld – Trond Nagell Dahl med orkester:
..og VGs sommerøltest i det ølfaglige teltet.

Fredag kveld – After Eight m/flere:

Lørdag – Krag Jørgensen Band m/flere:

Og her er et knippe bilder av noen fra den flotte dugnadsgjengen som gjør ølfestivalen til en suksess!
Skulle hatt bilde av alle, men vanskelig å få til 🙂

 

Stavanger, 9.-12. mai 2013

Årets klubbtur gikk til ølbyen Stavanger. I alt 18 medlemmer tok turen over fjellet.

Da vi ankom torsdag kveld gikk vi i samlet flokk for å få oss litt mat. At hele gjengen skulle få plass på samme sted uten å ha reservert bord var kanskje i overkant optimistisk, men HansenHjørnet nede ved Vågen tok utfordringen på strak arm: 18 uanmeldte gjester fikk bestilt, servert og fortært en god middag i løpet av 40 minutter, og servicen var like vennlig som den var effektiv. Slå den!

Men hovedposten på programmet denne kvelden var Cardinal, puben som er berømt for sitt ølutvalg: 500 sorter på flaske og 21 på fat! Hva du får på fat byttes ut med jevne mellomrom, men det er alltid 21 sorter, og blant disse kan du f.eks velge deg ut fem stykker og kjøpe «planken» – en planke med fem half-pint-glass til en fast pris.

På fredag var det ikke noe fastatt program. Noen dro ut til parken/tropiske hagen Flor & Fjære, og var imponert over det de opplevde. Andre besøkte Norsk Oljemuseum, hvor timene flyr og det er masse å se og lære om Norges oljeeventyr; både historie, politikk og ikke minst teknologi. Atter andre brukte heller noen timer langs «lysløypa» i Stavanger sentrum. På kvelden gikk en liten gruppe for å se Shakespeare-stykket «Når enden er god er allting godt» på Rogaland Teater. Meningene var.. delte.

Lørdag kveld hadde vi ølsmaking på Nåløyet Bar. Svenske Andrea ga oss litt bryggerihistorie om Tou, Lervig og Brooklyn Brewery, og vi fikk tre smaksprøver som skulle bedømmes: Brooklyn Summer Ale, Erdinger Weissbier og Konrad’s Stout (fra Lervig). Sistnevnte var slett ikke avskrekkende til tross for en alkoholprosent på 10,4!

Felles middag ble inntatt på Mexico Restaurant, hvor vi fikk kjempegode fajitas med kylling. Deretter bar det ut for en siste tur på byen for denne reisen.

Søndag var vår siste dag i Stavanger. Men i stedet for at vi bare gikk og sparket i grusen mens vi ventet på at flyet skulle dra hadde Sissel fått ordnet fjord-cruise nedover Høgsfjorden og innover i Lysefjorden, hvor det endelige målet var å få sett Preikestolen. Været hadde vært ustadig hele helga, men denne dagen var det oppholdsvær og dette ble en kjempefin utflukt.


Andreas B.