Månedlige arkiver: august 2012

18. august 2012: Dugnadsfest hos Gilberg Engros, Brumunddal

Som vanlig hadde vi oppmøte på Skysstasjonen, for å bli kjørt ut i det «blå» i forbindelse med dugnadsfesten for Ølfestivalen 2012. 84 festglade deltagere satte seg på busser og vi endte opp hos Gilberg i Brumunddal.

En dugnadsgjeng hadde satt opp teltene og pyntet til fest. Telt er kjekt å ha i Norge, for det kom en del regn utover kvelden. MEN i teltet var det tørt. Det var humor og god stemning, varme, god mat og mye godt øl – samt litt vin da 🙂 To griser var nygrillet, og Gilberg og co hadde som tilbehør: rotfrukt, grønnsaker, potetsalat og god saus. Et smakfullt måltid! Så en liten Cognac til kaffen og belgisk sjokolade.

Vi fikk oss mange latterkuler da Bjørn Kleiven kom inn som Gufrid Spagaten fra Stusselistuggua, og han Bendikk Stuttfot med kjempelangryggen. Bjørn likte ølklubben vår så godt, og derfor ble kona og han våre nye medlemmer!

Ola Andersen var svært fornøyd med «oss frivillige» som jobbet under Ølfestivalen. Neste år er det jubileum og komiteene for 2013 er på plass. Det ble allsang med PDS og stemningen var på topp. Deretter kom to busser og kjørte oss hjem. Nok en gang en flott dugnadsfest, så det er bare å bli med på dugnadsarbeid for Ølfestivalen 2013. Betalingen er altså en kjempeartig fest med mye god mat, drikke og underholdning.


Det må en dugnadsgjeng til for å lage en dugnadsfest. Her er de.


Dette er maten vår.


Da vi ankom fikk vi godt kaldt øl og stemningen var god.


Bordene var pyntet og telysene tent.


På fat var det Lundetangens pils og Aass bayer.


Det var også laget plass ute, for de som ville trekke frisk luft.


Plutselig dukket Bendikk Stuttfot opp, alias Bjørn Kleiven, og latteren ljomet i teltet.


Så var det tid for å innta et godt forberedt måltid med gris.


Mat nok til alle.


Kokkene gjorde en kjempejobb.


Forskjellig øl til mat, og vin for de som ville ha det.


Maten – den var god.


Gudfrid Spagaten, alias Bjørn Kleiven, og latteren i teltet kunne høres over hele Brumunddal.


Kokkene Stene Gilberg (han og kona er medlemmer) og Pål Haakenstad fikk god omtale av Ola.


Bjørn Kleiven likte seg så godt at han og kona ville bli medlem av HCØ.


Bjørg Solvang får her en påskjønnelse, et ølkrus, fordi hun lærte seg masse om ølene vi serverte på Ølfestivalen, som hun igjen informerte videre til gjestene.


Så ble det dessert med Cognac eller Baileys og Belgisk sjokolade


..og kaffe.


Da var tiden inne for allsang og PDS sin duo hjalp til.


..og her HCØ sin duo.


..og en mix duo

Stemningsbilder:

Terje D.

Juli/august 2012: «Elden» på Røros

Rundt 70.000 har sett ølklubbmedlem Bertil Reithaugs sitt historiske musikkteater «Elden» på utendørsscenen på Slegghaugan – Røros. Dette musikkteateret har han dramatisert, diktet manus og skrevet musikk til, sammen med Arnfinn Strømmevold i 1980.

Oppsetningen ble først kalt «Det Brinner en Eld» og ble endret til «Elden» i 2007. Mandag 30. juli ble dette spilt for 100. gang. Litt spøkefullt sagt er Elden Sveriges største utendørs musikkteater, i Norge. Over 2/3 av dialogen foregår på svensk, framført av nordmenn. Dette stykket handler om historien rundt den store Nordiske krigen først på 1700-tallet, og den ufattelige tragedien da rundt 3.000 svenske soldater frøs ihjel i Tydalsfjellene nord for Røros.

Jeg har vært på 2 stk. Per Gynt forestillinger på Gålå, og ble svært positivt overrasket over denne musikalske forestillingen på Slegghaugan. Kvaliteten på musikken, lyd og skuespillere er minst like gode, men jeg syns at den spektakulære utescenen med lyssetting og effekter var et hakk kvassere enn på Gålavannet. Kanskje en fordel å sitte på rad 16 og bakover? Får en god oversikt derfra. I år ble det spilt 9 forestillinger og i underkant av 10.000 publikummere fikk oppleve Elden. Det var med 110 skuspillere og over 200 frivillige bak scena.


Bertil Reithaug (foran med gitar) sammen med skuespillere og mannskap.

Forestillingene blir fort utsolgt, så vær tidlig ute, dvs. sjekk allerede nå for neste år. I pausen fikk man kjøpt Spell-Ola seiersøl fra Røros. Det smakte også godt, fryktelig godt 🙂

Terje D