Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Stockholm 2002

Med HCØ til Stockholm Beer & WhiskyfestivalDen 19/9–22/9 2002 arrangerte Hamar’s Culturelle Ølvenner tur til Sveriges hovedstad Stockholm, også kalt «Beauty On Water», «Nordens Venedig» – byen med mange navn. Antall påmeldte var litt i underkant av det som var forventet, men vi var en lystig og forventningsfull gjeng som dro. Hovedmålet med turen var Stockholm Beer & Whiskyfestival, som er en av verdens mest ansette ølfestivaler.

Vi startet fra Hamar Skysstasjon kl. 0800 i et strålende, men kaldt høstvær. Straks vi var «utaskjærs» (Stangeveien) startet vi dagen med flytende frokost som seg hør og bør for en ølklubb. Etter noen pitstopper og stigende stemning inntok vi en deilig lunsj på Scandic Hotell i Karlstad. Det ble også litt tid til å handle på Systembolaget der.

Vi ankom First Hotell Amaranten utpå ettermiddagen, og utover kvelden fikk vi med oss noe av det Stockholm har å by på!!!

Etter en bedre frokost fredag morgen var det tid for sightseeing med lokal guide rundt i Stockholm. Til tross for regnvær, ble turen hyggelig og interessant, og vi ble vist de mest kjente steder og bygninger, takket være den dyktige guiden.

Samme ettermiddag sto Stockholm Beer & Whiskyfestival for tur. Siden starten i 1992 har arrangørene telt nesten en kvart million maltinteresserte. Dette er verdens fjerde mest betydningsfulle ølfestival, sammen med festivalene i München, London og Antwerpen. Det ble prøvesmakt øl og whisky fra hele verden. Etter festivalbesøket ble det nye pubbesøk for enkelte, mens andre igjen roet det hele ned på hotellet.

Tross fredagens festivalbesøk, og litt tung lørdagsmorgen, stilte alle opp på bussen med forventninger til å besøke Stockholms største Systembolag og et vin- og spritmuseum i Norra Stasjonsgatan. Utpå ettermiddagen fraktet den hyggelige bussjåføren Øivind oss ned til Gamla Stan for å utforske litt av pubmiløet der. Søndag morgen var dagen vi skulle forlate en vakker og hyggelig by. Vi startet avreisen fra hotellet kl 0831. På vei fra Hamar ble det delt ut oppgavehefte som skulle løses på hjemveien. Det var nå tid for konkurranse og hver og en løste oppgavene i rette Ølklubbånd. Hovedgevinsten, en tur til København /Kiel ble selvfølgelig vunnet av Presidenten!!!!

Hjemreisen hadde ikke samme antall og lange pitstopper som bortreisen (hm, hm).

Vi stoppet også i Karlstad på hjemveien, nærmere bestemt på Gustav Frøding Hotell for en smakfull lunsj. Resten av turen mot Hamar gikk også knirkefritt som alt annet på turen. Dette må Eurobuss og spesielt sjåføren Øyvind Brendhagen ha all ære for, og vi håper å kunne benytte nevnte sjåfør også på fremtidige turer. Tusen takk til Øyvind som stilte opp og kjørte oss dit vi ville.

Til slutt vil vi takke for denne gang og vi håper klubben vil arrangere lignende flotte turer i fremtiden.

Ragnhild