Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

2015

65 medlemmer på prøvesmaking av årets juleøl fra Aass bryggeri.

Arrangement komitéen hadde også denne gangen, som vanlig, lagt opp til en flott tur. Fredag 6. november reiste vi til vår samarbeidspartner gjennom flere år i Hamar Ølfestival,- Aass bryggeri. Bryggeriet er Norges eldste bryggeri og ble etablert i 1834. Anders Lien og Roger Bjelland informerte om årets julebrygg,- som ble satt i februar i år,- samt historien om Aass bryggeri og Gildehallen, deres eget mikrobryggeri, Bryggerhuset, hvor familiens fjerde generasjon, Terje Aass, eksperimenterer med nye smaker og produkter, oppkjøp av bryggerier osv. Aass kan brygge ned til 1000 liter, slik at det er mulig å laget et festivaløl. Veldig interessant. Gildehallen tar imot 8.000 – 10.000 besøkende hvert år, hvor de bl.a. har en ølskole. Vi fikk smake på det «vanlige juleølet på 4,5 %. Juleøl Premium, 6,5%,- for øvrig min favoritt. Her var det preg av jul, dvs. karamell, krydder og sjokolade. Det var sødmefull og maltpreget. Det 3. juleølet var Aass Juleøl Vellagret med en alkoholprosent på 9,00%. Hamars Culturelle ØlGitarkamerater underholdt med sine glade viser og «tull»,- som ble godt likt. Nytt vers på «Det er det samme hvor jeg havner når jeg dør»:
«Det er meg det samme hvor jeg havner når jeg dør»
Har de godt øl begge steder,- og jeg får drikke det av beger
Så d’er meg det samme hvor jeg havner når jeg dør.
Etterpå reiste noen tilbake til vårt hotell, Tollboden,- og andre tok en tur innom den brune puben: Kongs Arms, hvor det også ble spilling av Hamars Culturelle ØlGitarkamerater. Så ble det plutselig natta. Takk for en flott tur.


Fotografer: Arvid Knudsen, Lars Roger Sørum, Evald Langsjøvold og Terje Demroen

60 medlemmer på medlemsmøte på Gregers.

Et vellykket infomøte 02.10 med godt øl til. Vi fikk informasjon om årets ølfestival. Festivalsjefen Hilde,- og presidenten i HCØ Ola, var svært fornøyd med resultatet. Hovedårsaken til dette var at mange av oss jobbet dugnad ølfestivaluka. Vi fikk informasjon om neste års Ølfestival,- men vi har ikke fått «klarsignal» fra kommunen om å bruke Stortorget. Kommunen har hatt flere møter ang. bruken og regler av Stortorget,- og vi regner med at det blir en avklaring til uka. Mange stilte spørsmål om neste års Ølfestival,- og mange hadde gode ideer ang. «innhold» i neste års Ølfestival. Arrangementskomitéen jobber veldig,- og snart skal 64 av oss til Aass bryggeri for å smake på årets juleøl. Neste år blir det tur til Bornholm. Etter møtet gikk mange av oss ned til Hamars eneste ølbar: Gullkorn. Der fikk vi mange gode smaker, min favoritt var fra verdens eldste bryggeri – grunnlagt 1040: Weihenstephan, en hefe weiss på 5%. Dette bryggeriet besøkte vi i 2014.

22. august 2015: Dugnadsfest på Stavsbrygg

57 av dugnadsgjengen var med til årets dugnadsfest på Tretten. I forbindelse med Hamar Ølfestival 2015,- ble det trukket ut en iPad Air blant HCØ medlemmer som jobbet dugnad. Jo flere dugnadsvakter,- jo flere «lodd». Den heldige og glade vinneren i HCØ ble Bjørn Johansen. Det ble også trukket ut noen festival T-skjorter. For de som er interessert i ølbrygging, smaking av øl,- ble denne turen en innertier. Vi fikk smake øl fra de 15 microbryggeriene som var på bryggerifestivalen. Det ble også tid til mat. De som var interessert i å høre foredrag om Trender og utvikling i ølmarkedet,- fikk billett til dette arrangementet. Det var 15 av oss. Her var det Thomas Horn som var foredragsholder. Han har bl.a. forfattet 2 bøker om øl: Ølbrygging fra hånd til munn og Øl og mat, hånd i hånd. Dette ble et veldig interessant foredrag,- da vi også fikk forskjellige matretter og øl som passet til dette. Etter en «arbeidsdag» var vi tilbake i Hamar. Takk til arrangementskomitéen. En STOOOR smaksopplevelse og mye godt øl. Nye kontakter ble etablert.

Flg. 15 bryggerier deltok: Rena Bryggeri, Finnskogen Mikrobryggeri, Laagen Bryggeri, Hubertus Bryggeri, Lillehammer Bryggeri, Grim & Gryt, Bryggeri 7null4, Trollbryggeriet, Austmann Bryggeri, Atna Bryggeri, Valdres Gardsbryggeri, NøgneØ, Hadeland Håndverksbryggeri, Små Vesen, Aurdal og Talas Basarene Øl, Hamar. Det var det også salg og info om hjemmebryggerutstyr fra Bryggeland.

Vinneren ble brygger Jeremy Metzger, Talas Pils fra Basarene Hamar. Rena bryggeri fikk 2. plass for sin Birkerbeinerpils og 3. plassen for sin Bajas bayer.

Den som vant av hjemmebryggene var: Gausa Ølbryggerlau, Follebu. Deres Munchener Dunkel blir snart tilgjengelig for folk flest i butikken

Stemningsbilder:

14. mars 2015: Generalforsamling og sosialt samvær

78 medlemmer ble ønsket velkommen av president Ola Andersen til generalforsamlingen, som ble arrangert på Vangbana. Marianne Korst fikk blomster for sin gode innsats i styret som hun nå forlot.

Ca. 100 medlemmer deltok på den sosiale delen etterpå. Der fikk vi en nydelig spekematbuffet som ble levert av Hamar catering AS, og selvsagt godt drikke som hører til slik mat. Det ble også allsang, «Molly Malone», som ble introdusert av Aril Enersen og forsanger Modulf Røsset. Vakkert. Twins spilte til dans senere på kvelden.

Takk til arrangementskomiteen for en vellykket ettermiddag/kveld!