Månedlige arkiver: november 2013

VGs juleøl-test 2013 ..med Aashild og Marianne i testpanelet!

Aashild Museth var HCØ sin ekspert på testen for butikkøl. Marianne Korst var eksperten på pol-øl.

  • Butikk-øl: Terningkast 6 til «Julbukk» fra Hubertus bryggeri (Lesja). Atna Bryggeri fikk en 3’er for sin «Atna øl til julemat».
  • Pol-øl til kos: Terningskast 6 til «Julebokk» fra Ringnes.
  • Pol-øl til mat: Ingen på 6, men «CB Juleøl» fra Hansa Borg og «Julefnugg» fra Berentsen Brygghus (Egersund) fikk terningskast 5.


(Klikk for større bilder)

1. november 2013: Bryggerikjelleren på Sundbytunet i Jessheim

49 ølvenner dro på tur til Sundbytunet i Jessheim for smaksopplevelser på øl. Vi fikk smaksprøver på Kjellerpils 4,7%, Juleøl 4,7%, Blond 6% og Bybayer 4,7%, og i tillegg fikk vi en «økologisk» hamburger med poteter.

I bryggerikjelleren var det innredet Pub med bar rundt bryggeritankene. I tillegg til de 4 smaksprøvene fikk man her kjøpt Emigrant IPA på 6,7% og en flaske øl som heter Saisonissima 7,8 % til kr. 245,-.

Det var mange diskusjoner om lukt og smak. Eksperten som var med mente at ølet vi fikk var for lite balansert og for lite sødme. En trivelig kveld på buss, Sundbytunet og til slutt – for noen – Irishman.

PS. Jeg leste at det i Norge nå er ca. 1000 forskjellige ølsorter. Dvs. at vi har et godt utvalg nå, og mange flotte smaksopplevelser igjen.

Stemningsbilder:

Terje D.