Månedlige arkiver: september 2004

JUBILEUMSTUR TIL MÜNCHEN 2004

Torsdag 22. september 2004 var det 41 spente ølvenner som gikk på bussen på Hamar Skysstasjon. Endelig hadde dagen kommet som så mange hadde ventet på. Ølklubben var på tur til oktoberfestivalen i München. Som tradisjonen tro åpnet baren da bussen nådde E-6. Stemningen i bussen ble bra etter hvert.

Jan Erik var sjåfør, og på denne turen skulle vi ha med guide. Torunn, som guiden het, ble plukket opp i Oslo. På Oslokaia sto også de tre siste medlemmene som skulle være med på turen og ventet på oss.

Vi hadde en fin tur med båten til Kiel med felles middag ombord. Etter å ha fylt opp bussen med leskende drikke, startet vi dagen etter på turen sydover. Det var en lang etappe, 650 km før vi var fremme i Koblenz som var første overnattingsplass. En del stopper ble det imidlertid underveis, med innlagt lunsj hvor vi fikk servert en deilig varmrett med drikke til. I Koblenz var det felles middag etter innsjekking på hotellet. Noen tok det med ro om kvelden mens andre gikk ut for å sjekke forholdene.

Lørdag var det lagt opp til en rundtur i Koblenz med omegn. Denne besto blant annet i et besøk på slottet Burg Elz. Det er jo mange slott i dette området, men det sies at Burg Elz er kanskje Tysklands flotteste. Det var båttur på Mosel, og til slutt et besøk på en vingård med vinsmaking. Det var en flott tur med fint vær. De som ikke var med på turen ruslet rundt i Koblenz, og fant sikkert mange spennende puber.

Etter å ha spist en god frokost søndag morgen, var vi igjen klare for ny transportetappe på 495 km. Turens høydepunkt nærmet seg, München og oktoberfestivalen. Det ble en del stopper også denne dagen, inkludert lunsj med servering av en deilig varmrett.

Etter innsjekking på hotellet i München, var det felles middag. Noen valgte å gå på festivalen allerede denne kvelden, mens andre tok det med ro. Hotellet lå veldig sentralt, gangavstand til festivalområdet og sentrum med gågate.

Mandag var det for de som ønsket det mulig å bli med bussen på en tur til Østerrike. Første stopp var Garmisch Parten Kirchen, hvor vi selvfølgelig besøkte hoppanlegget. Det var artig å se. Reiste så videre til Østerrike, hvor vi besøkte Zeefeld og Innsbruck. I Innsbruck var vi inne i en katolsk kirke. Den var helt utrolig flott.

Vel tilbake i München var det festivalområdet som måtte besøkes. Det var enormt, det ble sagt at det var 14 telt på området, og det største teltet rommet 10.000 mennesker. Det var musikk, sang og skåling over en lav sko. Kjempestemning var det.

Tirsdag var det sightseeing i München med en svensktalende lokal guide. Vi stoppet i Olympiaparken og tok heisen opp i tårnet. Det var fin utsikt, selv om det var noe dis denne dagen. Vi fikk se mye av München på turen, og om kvelden var det å gå til festivalen igjen, hvor det var samme stemning som kveldene før.

Onsdag morgen var det å begynne på hjemturen, men vi hadde mye å se frem til fortsatt. Første stopp var Bamberg. Det er en meget gammel by med et gammelt rådhus som var flott å se på. Ellers var det mange bryggerier med egne puber. Mange hadde sett fram til å komme til Bamberg. Skuffelsen var derfor stor da det viste seg at vi ikke hadde fått overnatting på det hotellet vi var lovet. Hotellet vi fikk lå en halvtimes spasertur fra sentrum, mens det hotellet som vi skulle ha overnattet på lå midt i byens kjerne, med gangavstand til det meste. Vi ville ikke la dette få ødelegge turen, så vi tok det med godt humør og gjorde det beste ut av oppholdet. Bamberg viste seg å være en by som det frister å besøke ved en senere anledning.

Neste overnattingssted var i Celle, som vi kom til etter en busstur på 435 km. En del stopper ble det også denne dagen, både for beinstrekking og lunsj. Vel fremme i Celle var det middag på hotellet, og de fleste gikk en tur på byen etter middagen. Celle var også en spennende by som kan være verd å besøke igjen.

Fredag skulle vi kjøre til Kiel, en strekning på 215 km. Vi stoppet i Lubeck, hvor vi blant annet spiste lunsj. Overraskelsen var stor da presidenten dukket opp på restauranten hvor vi ventet på å få servert maten. Han ble møtt med stående applaus av oss alle. Etter lunsjen var det tid for shopping. De fleste handlet nok julemarsipanen på marsipanutsalget. Det var et enormt utvalg av forskjellig marsipanfigurer. Artig å se.

Vel fremme i Kiel var det å sjekke inn på båten. Det var felles middag om kvelden. Vi ankom Gøteborg 0900 om morgenen. Det ventet da en lang kjøretur før vi var hjemme i Hamar, men med allsang og konkurranser gikk turen veldig raskt. Vel hjemme på Hamar kl 1700 var alle enige om at dette hadde vært en flott tur.

Med Jan Erik som sjåfør var vi trygge på kjøringen, og med Torunn som guide fikk vi vite mye om Tyskland og Østerrike som kanskje ikke var kjent av de fleste.

Takk for en flott tur.

Ruth Inger