Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Innenriks 2019

HCØ feiret 25 år som ølklubb

Lørdag 21.09.19 feiret vi oss sjøl på Rica Olrud. Vi ble mottatt av den driftige arrangementskomitéen som består av leder Fred Arne Bjørke, Ole Jacob Midtskogen. De andre i komiteen består er Svein J. Åkerland og Niels Henrik Abel.
Fred Arne ønsket oss velkommen og vi ble så informert om det vi skulle spise og drikke, – og programmet ellers for kvelden.
Vår president, Aril Enersen holdt en historisk tale fra oppstarten av HCØ 1. juni 1994 og frem til i dag.
I dag har vi 220 medlemmer. 100 av oss var tilstede i kveld.
Årets festivalsjef, Terje Demroen, fikk blomster for «godt utført arbeide».
Distriktsleder for Aass Bryggeri, Kim H Larsen, – roste Hamar Ølfestival som har «alt på stell» og som har arrangert festivalen hvert år siden 2004. Det er en av grunnene til at Aass Bryggeri har valgt å samarbeide med oss. ? Så ble vi overrasket av en gavesjekk fra Aass som vi fikk denne kvelden.
Vi ble underholdt av revysanger ekspert Benjamin Kippersund, – som hadde med sin ukulele.
Et flott arrangement av komiteen. Nå gleder vi oss til neste arrangement. Er du interessert i å bli medlem – send oss en e-post da vel? post@beerfest.no
Middagen besto av ytrefilet av rein fra Stensaas, duxelle på elg, skogsopp og selleri, bakte regnbuegulrøtter fra Valborg, rosettkål fra Vang gård. Ovnsbakte Solørpoteter og rødvinssaus med Braastad eplesjy, – og Bayer fra Aass bryggeri. ? Altså kortreist og nami nam. ?
Desserten var en pannacotta av Rørosfløte, med solbær fra Mølstad gård, toppet med hvit sjokolade samt en herlig Bokk fra Aass Bryggeri. ?

En kulturell GODLYNT KVELD for medlemmer som bidro med dugnadsarbeid for Hamar Ølfestival

77 var samlet på Søndre Elton ( https://www.facebook.com/SondreElton/ ) i Stange til meget god mat, drikke og kulturelle innslag med en fantastisk utsikt over til Toten, Helgøya, Gjøvik og Nes.
Vi ble hentet av Hamar Bussreiser som kjørte oss ut til «Stanges Toscana.
Anette Løvlien Vold på søndre Elton hadde satt sammen en buffe med lokal mat, – bortsett fra rekene da. ?
Festivalsjefen hadde laget egen sang til «dugnadsarbeiderne», – som han framførte.
6 stk. av den eldre garde fikk en «påskjønnelse» for gleden de viser med å jobbe dugnad. Disse er født i 1940, 42, 43,44 og 1946. Harald Nordvang, Einar Olsen, John Stensby, Sigurd Bakkehaug, Ruth Inger Olsen og Liv Eiklid.
Roar Kristoffersen og Knut Ottinsen fikk blomster for gjennom alle årene har vært en «bærebjelke» for å ordne «ting og tang» i forbindelse med Ølfestivalene.
Flere utmerkelser/blomster ville vært fortjent til flere. ?
Det kulturelle tok DUR og VOLD seg av. Det så ut som at alle hygget seg på Søndre Elton.

MENYEN VAR: Reketårn med dill, hvitløksmajones og foccacia, hjemmelaget gulrotsuppe med ingefær og chili, lokal spekemat, roastbiff med syltede grønnsaker, øl-braisert varm kyllingfilet pakket i spekeskinke (Øl fra Røhne Bryggerhus), langtidsstekt varm svinenakke bbq style. Tilbehør: Grønn salat, potetsalat, brokkolisalat, ovnsbakte småpoteter, coleslaw, eggerøre, og div. sauser. Til dessert kaffe, jordbærostekake og godt drikke.
Velkomstdrink var cava med egendyrka bringbær og jordbærsaft.

På X og tvers hos Gullkorn Ølbar

Lørdag 23.02 fylte medlemmene fra HCØ opp hele Gullkorn for smaking på «dagens øl» som var på de 10 forskjellige tappetårnene. Vi fikk utdelt vurderingsskjema og skulle sette poeng på utseende, lukt og smak. Kjell Storlykken og Ole Johny Løvbak geleidet oss gjennom alle smakene, som var veldig varierende.
Det var de mørke og gode til Mikkeller som falt mest i smak, mens surølet nok var litt tøft for mange ?
Topp 4 var:
1. Mikkeller, Danmark (De Proef Brouwerij, Belgia), Russian Imperial Stout. «Black Bear Russian Imperial Stout» 10,1 %.
2. Mikkeller, Danmark (De Proef Brouwerij, Belgia), Porter. «Bean Geek Session Porter» 5,6 %.
3. Brauerei Ayinger, Bayern, Tyskland, Mørk lager (Dobbelbock). «Celebrator Dobbelbock» 6,7 %.
4. Great Divide Brewing Company, Denver, USA. Farmhouse Ale (Saison). «Great Divide Colette» 7,3 %.
Smaken er som baken, – todelt.
Mine 4 favoritter var disse: Nr. 1, fra Brauerei Ayinger – Kellerbier, – en lys lager. Nr. 2 fra Bayerische Staatbrauerei Weihenstepehan – Hefeweissbier en tysk hveteøl. Samt nr. 3 og 4 over.
500 «prøveglass» med øl gikk med. 🙂

HCØ ønsker å verdsette den innsatsen Gullkorn Ølbar v/ daglig leder Stein Rune Høines og ølsommelier Åshild Karlsen gjør for å fremme ølkultur, ølmangfold og ølkunnskap i Hamar ved at de fikk tildelt HCØ sin ærespris – Årets Øljekk. Se deres FB side: https://www.facebook.com/gullkornoffisiell/

Vi fikk også testet vårt ny innkjøpte Roland BA-330 portable stereo digitale Pa system med trådløse mic. Fungert veldig bra.

Til slutt ble det mat og noen fortsatte på å smake på det gode drikk – ølet. Takk til Ølfagelig komite og Gullkorn Ølbar.