Månedlige arkiver: april 2014

Øl på norsk korn

Hansa Borg Bryggerier lanserer «Østlandets Gull», et øl brygget på norsk bygg. Det er første gang på 80 år at en industriell aktør prøver seg på «kortreist øl» (dog med en omvei om Finland). Ølet selges i butikker i Østfold i sommer, så de som er i området oppfordres til å prøve!


Skaper ølhistorie i Østfold

Innlandets største utvalg av øl?

På Meny i Hamar (Maxisenteret) har de pr i dag ca. 320-330 forskjellige ølsorter. Av dette er det 180 spesielle sorter.

Jeg fant øl fra 9 mikrobryggerier i Norge: Kinn Bryggeri Florø, Atna øl, Lervig Bryggeri Stavanger, Nøgne Ø Grimstad, Sundbytunet/Det Lille Bryggeri Jessheim, Haandbryggeriet Drammen, Slogen fra Trollbryggeriet i Liabygda, Ægir fra Flåm og Nøisom fra Fredrikstad; totalt 47 forskjellige øltyper.

I tillegg har de øl fra Skottland, England, Irland, USA, Mexico, Jamaica, Brasil, Australia, Singapore, Thailand, Danmark, Tyskland, Belgia, Frankrike, Spania, Italia, Hellas og Tsjekkia. Der er også noen glutenfrie øl, men så ingen svenskeøl 🙂 Finnes det større utvalg i innlandet? I Oslo er det antagelig noen forretninger som har et enda større utvalg.

Kjøpte meg 2 franske, Mont Blanc Violette/lager og Mont Blanc La Blanche/hveteøl. Så får vi se om det blir franske følelser.


(Klikk for større bilder)

Terje D.

4. april 2014: Klubbkveld på Cafe Valuta

Mangfold i øl på flaske! Ca. 40 medlemmer hadde en trivelig kveld med mye mingling og godt og (for noen) ukjent øl.

Da vi ikke fikk kjøpt «små prøvesmaker» smakte noen av hverandre, slik at vi fikk prøve veldig mye. Men alt fikk vi jo ikke testet – da måtte vi ha noen ekstra dager/kvelder på oss.

Ved vårt bord var det Rallar-ølet fra Ægir som vi syns var best på smak. 4,7 % og rating 3,06 på Ratebeer. Det luktet litt malt og karamell, mye hvitt skum. Fargen er mørk rødbrun og gjennomskinnelig. Rund, fyldig og veldig god på smak. Lettdrikkelig og et godt øl vi gjerne vil ha til et skikkelig måltid. Vi fikk også kjøpt fatøl fra Kinn Bryggeri – Florø.

Her er noen bilder:


Årets Øljekk 2013

2013

Marianne Korst

Marianne Korst har vært med i klubben siden slutten av nittitallet og har vært med i styret – det meste av denne tiden som sekretær. Hun er med på planlegging og gjennomføring av turer og arrangementer og har vært underholdningssjef på ølfestivalen i mange år. Og ikke minst – det er hun som er den ansvarlige skjenkestyrer for ølfestivalen.