Månedlige arkiver: desember 2015

Hamar Ølfestival gir Kr.10.000 til Værestedet Arbeideren

10.000 av årets overskudd blir her overlevert til daglig leder, Klaaspeter Kuperus, av festivalsjefen Hilde Kjønhaug.
Værestedet Arbeideren er et møtested og tilbud til en helhetlig oppfølging av mennesker som har,- eller er på vei ut av problemer med rus og kriminalitet i Hamar og omegn. Det skal være et godt sted med åpen dør, helsetilbud og hjelp til å komme i kontakt med ulike hjelpeinstanser. Her får brukerne daglig et gratis godt måltid,-og det er innom mellom 40-50 hver dag,- eller ca. 10.000 pr. år. Det er Kirkens sosialtjenester som driver dette stedet og det er 4 ansatte,- sammen med 33 frivillige.
Tiltakene er et unikt samarbeid med kommunene.  Håper gaven kommer godt med.

Prøvesmaking av Vi Talas sitt julebrygg – Solbærstout og Nissen, Basarene Hamar.

6 av våre medlemmer,- samt flere andre øl interesserte og ølbryggere, fikk være med å prøvesmake på 2 juleøl fra Talas. Brygger Jeremy fortalte litt om ideen bak brygget og produksjonen.
Først smake vi på SOLBÆR STOUTEN. Nesten samme farge som en solbærtoddi. Litt sur og hint av sjokolade og kaffe. Kunne kanskje vært litt mere sødme i ølet. 6%. På 50 liter vann var det benyttet 4 kg. økologisk solbær fra Nes. Jeremy har satt et nytt brygg av dette,- og har endret litt på blandingsforholdet. Kanskje blir det mere sødme?
Så smakte vi på NISSEN,- et «pepperkakeøl». 4,7 %. Deilig pepperkakelukt. Smak av nellik og muskatnøtt. Litt sødme og bra balansert. Dette var vår favoritt. Et flott tiltak fra «Vi Talas»