Månedlige arkiver: oktober 2002

23/10: Førjulstreff

Igjen møttes vi i Steenbergsgt. 16 til et mer enn hyggelig førjulstreff. Kjell, Lisa og Steinar Bjerkås kunne denne gangen by på et nydelig koldtbord og selvfølgelig en smak eller to av årets juleøl. I tillegg ble det servert oktoberøl, pilsnerøl og ikke minst en nydelig stout som Kjell kunne by på. Og jammen fikk vi også smake på akevitten.

Vi var hele 34 som koste oss her denne lørdagskvelden (23. november), og bl.a. underholdt vi oss selv med allsang med mer eller mindre kjente ølviser. Undertegnede måtte imidlertid motta kritikk for valg av repertoar da vi satte i gang med sangen «Jeg gikk meg tom for blandevann». Kritikken er sunket inn, og denne glippen skal vi nok unngå ved senere anledninger.

Selskapet løste seg opp utover natten, og vi kunne nok en gang si oss fornøyd med et vel arrangert klubbtreff i Steenbergsgata. Takk til Kjell, Lisa og Steinar for utrolig gjestfrihet.

Kjell S.

8/10: Juleølfestival på Chateu Neuff

Fredag 8. november var vi 13 stk. fra Hamar som ville prøve ut årets juleøl som ble presentert for oss på Norøls juleølfestival på Betong, Chateu Neuff i Oslo. Ølet som ble testet ut var i klasse F, dvs. det sterkere ølet, over 4,75 %, og som må handles inn på vinmonopolet.

Vi fikk muligheten til å smake på 12 forskjellige sorter fra samtlige norske bryggerier, og det aller meste falt i god smak. Nå var ikke vi med på noen form for kåring av beste øl, og det varierte også hvilket øl hver enkelt av oss satte høyest. Men det var spennende å kjenne variasjonen i smak og utseende fra øl til øl, og diskutere dette med sidemannen.

Vi i HCØ samlet oss ved Norøls laugsbord sammen med Pinten Ølklubb som vi faktisk i sin tid ble kjent med på Dublins eldste pub, The Brazon Head. Verden er av og til ganske liten. Vi slo også av en prat eller tre med Norøls klubbmester Ernst Kammerhuber. Stemningen var upåklagelig utover kvelden, med god underholdning i svært trivelig lag. All ære til Norøl for arrangementet. Vi kommer gjerne tilbake neste år.

Kjell S.