Månedlige arkiver: mai 2001

12/5: Oasevandring 2001

Nok en gang har vi sjekket ut noen av Hamars mange skjenkesteder. Lørdag 12. mai besøkte vi 6 nye steder i forhold til fjorårets vandring. Været var også i år godt, men vi synes oppmøtet var altfor dårlig. Men vi 11 som fullførte hele ruten hadde en fin ettermiddag og kveld.

I år la vi opp til et rebusløp, der vi måtte bruke vår kreativitet og finne frem til riktig navn før stedet ble besøkt. I tur og orden var vi innom Victoria-haven, Docille, Alle Tiders, Mrs. Sippys, Dirty Nelly og til slutt Ikke bare bar der vi også spiste en nydelig Ungarsk Gulasj. Når beste øl-sted skulle velges ga vi karakterer for 2 kategorier. Først for selve lokalet, atmosfæren, trivsel, service og pris og så variasjon i ølsorter, kvalitet/smak, glassrenhold og størrelse på glass.

Hvert sted hadde sin sjarm, og selv om noen var typiske spisesteder, som Alle Tiders(5) og Mrs. Sippys(6), var lokalitetene også her tiltalende- og øl hadde sin naturlige plass på «menyen». Og så fant vi byens ekte fotballpub, Docille, og vi rakk å få med oss noe av stemningen her da vi var innom helt i forkant av den engelske cupfinalen. Vi ga stedet en klar andre plass. Ikke bare bar ble nummer 3. Dette er et fint alternativ som dessverre ser ut til å ha problemer med å lokke til seg folk på kveldstid i helgene, etter at selve kjøpesenteret Kvartal 48 er stengt. Victoriahaven ble nummer 4, og foruten at det her er mulig å sitte utendørs i godvær og flaskeutvalget er bra, skal stedet ha ros for å satse på noe så uvanlig i tappekranene som San Miguel.

Dirty Nelly ble en klar vinner, og det er nok naturlig da dette er en typisk ølbar. Atsmosfæren er fin og utvalget bra. Vi i klubben skulle gjerne ha testet ut dette stedet på en klubbkveld, men fredagene er det ofte levende musikk her og det passer ikke helt for våre møter. Men vi vil følge opp, og se om vi etter hvert får til et besøk her.

Vi takker til samtlige steder som alle tok svært godt i mot oss, og en takk til de trofaste som også i år var med på oasevandringen. Vi har lyst å sjekke ut nye og gamle steder også neste år, men da forventer vi at oppmøtet blir atskillig bedre enn i år.

KjellS