Månedlige arkiver: juni 2000

3/6: Årets sommerøl-test

Den 3. juni ble årets sommerøl-test avholdt på klubbhuset på Vangbanen på Smeby. Det var 30 påmeldte som lot seg friste med grillmat og sommerøl.

Arrangementet startet med øltesting av 7 slag av det sommerøl som var å oppdrive i Hamar-området. De 7 produktene var: Skjærgårdspils, Grans sommerøl, Lysholm dobbel ice, Hansa sommerøl, Rignes sommerøl, Aas sommerøl, Hansa sommer spesial. Selve testen ble gjennomført med en blindtest, deretter en åpen test. Deltakerne skulle avgi poeng i tre kategorier på egne skjemaer.

Etter at alle resultatene var summert, kåret ølklubben Hansa sommerspesial som årets sommerøl. Slik ble resten av lista:
2) Rignes sommerøl
3) Skjærgårds pils
4) Aas sommerøl
5) Hansa sommerøl
6) Lysholm dobbel ice
7) Grans sommerøl

Noe overraskende ble Grans sommerøl nr 2 i blindtesten, men sist i åpen test. Vinneren ble kåret som nr 1 i begge testene. Kvelden fortsatte med grilling av pølser og alt det som høre med til en slik aktivitet. Det fine været satte en fin ramme om det hele. Denne sommerøltesten ønsker klubben skal bli et fast arrangement hvert år fremover. Vi ses til neste år.