Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Ølfestivalen 2006

Hamar Dagblads reportasje fra ølfestivalen 2006

Ølfestival i Hamar

”Kultur og glede i praksis” er mottoet Hamars Culturelle Ølvenner skilter med da de inviterer alle voksne til Ølfestival i Strandgateparken.

Tekst: Martin Svennæs

For tredje år på rad arrangeres det ølfestival på Hamar. Et arrangement Hamars Culturelle Ølvenner, eller Ølstrupene, gjør unna på frivillig basis for å få byens voksne befolkning opp av godstolen, og ut på byen. De frister nå med et stort oppvarmet telt samt uteplasser, levende musikk og ikke minst: Gratis inngang.

Sosialt og kulturelt

Jan Brede Knutsen er festivalgeneral, og fungerer som både leder og ryddemannskap nede i det store ølteltet. Han kan fortelle hamar-dagblad.no litt om ideen bak arrangementet.

– Først og fremst er det et sosialt aspekt som skal stå i fokus. Vi vil rett og slett skape litt liv og røre i byen, sier Knutsen og legger til at målgruppen er voksne folk generelt.

– Øl er jo kultur. Det er tradisjon både i Hamar og verden for øvrig. Øl har jo alltid fulgt mennesket, og ble jo brygget før man kunne bake brød. Munkene er blant annet viktige i historien. De har brygget mye øl gjennom tidene, og holdt tradisjonene ved like gjennom krig og alt. Vi har mye å takke dem for, foreleser han med et smil.

– Visste du forresten at øl er den eneste alkoholdrikken som ikke omtales negativt i bibelen?

Mye å by på

Du skal være av den virkelig kresne sorten for ikke å finne noe du liker blant tappekranene i ølteltet. Hele 16 slag serveres, samt noen alkoholfrie varianter.

– Vi har flere norske. Blant annet Arendalspils, Nordlandspils og Frydenlund. Ellers har du jo kjente som Kilkenny og Guinness.

– Hva med noe å spise til da?
– Det blir pizza eller bratwurst.

Okken Bom

Okken Bom stod på scenen fredag kveld, og i morgen venter bl.a. Christianfjeld Jazzorchester, Krag Jørgensens Band, Bill Fraser og Hamar Dameorkester.

– Live-underholdningen dekker nesten 100 prosent av tiden vi har åpent. Ellers skjenkes det fra vi åpner til vi stenger, og alle som jobber her er frivillige fra Ølstrupene. Ca 50 personer i alt, forteller Knutsen.