Månedlige arkiver: mars 2003

15/3: Bokkølsymposium


Alt har sin egen tid og sesong. Så også øl. Lørdag 15. mars var satt av til bokkølets hyllest. Nærmere 30 av våre medlemmer var møtt feststemte opp i Steenbergsgate for å teste årets utgave av bokkølet og samtidig få muligheten til å bli bokklærd. Det å bli bokklærd var ikke bare enkelt, spesielt vanskelig skulle det bli for alle med Rune til fornavn. Det måtte være noe med kjemien mellom dette navnet og den fortreffelige mørkebrune eleksiren. Bedre lykke neste gang!

Bokkøl er som kjent blant øl, hva portvin er blant viner. Nemlig ypperlig til blant annet desserter, bløtkake og skarpe oster. Derfor var dette nettopp menyen denne kvelden. Men før vi lot smaksløkene få utfolde seg i fri dressur blant forannevnte herligheter, måtte de skylles skikkelig rene. Dette gjorde vi bra i form av øltesting. Først en åpen og deretter en blindtest av 5 sorter bokkøl. Her var det nok mest å score for de som samarbeidet ved bordene i «gruppearbeid».

Det hele gikk ut på at vi skulle gjenkjenne de 5 sortene vi først fikk presentert, i en blindtest til slutt. Selv etter mye mørk «smørning» om bord, mener jeg å erindre at ca. halvparten av de fremmøtte gjorde seg fortjent til tittelen bokklærd. Og som seg hør og bør i store konkurranser, ble det delt ut diplomer til vinnerne.

Lørdagskvelden fortsatte med spekemat og koselig prat rundt bordene. Og som vanlig løste vi også denne gang mange «verdensproblemer», selv om vi ikke klarte Irakkrisen. Like greit kanskje, det er vel andre som er mer kompetente til nettopp det. Vi får holde oss til ølet vi.

Nok en hyggelig kveld i Kjells fantastiske hule. Noen har nok savnet «Bruktloftet» i lang tid og brøt derfor opp litt tidlig for å kanskje pusse støvet av danseskoene, eller hva vet jeg? Det er kanskje slik å være ungkar? For undertegnede er det så lenge siden at det nesten er glemt.

Takk til Lisa og Kjell for gjestfriheten.

Øyvind G.

PS: følgende ervervet seg tittelen bokklærd:
Øyvind Gihlemoen, Unni Gihlemoen, Terje Edvardsen, Geir Edvardsen, Ole Johny Løvbak, Henry Bergersen, Hans Korst, Kjell-Arne Hoel, Henning Knutsen og Fred Lasse Myhre.