Månedlige arkiver: juni 2008

Hamar Dagblads reportasje fra ølfestivalen 2008

Fantastisk ølhyllest!

Fullt i teltet, fullt på uteplassene. Hamar Ølfestival ble en gedigen suksess!

Tekst og foto: Jo E. Brenden

– Fredag var det 2.200 mennesker innom ølfestivalen. Lørdag kom det nærmere 3.000 mennesker innom. Både fredag og lørdagskvelden var det oppimot 1.300 mennesker inne på samme tide. Så mange mennesker har det aldri vært innom oss. Det er helt fantastisk! sier president i Hamars Culturelle Ølvenner, Kjell Storlykken.

Solid rekord

Det er solid festivalrekord for ølfestivalen.
– Vi har vært så heldige med været at det nesten ikke er til å tro. Folk har storkost seg og tilbakemeldingene fra folk har vært fantastiske. I løpet av tre dager hadde vi ikke en eneste episode med bråk, sier Storlykken.
Han mener festivalen har satt seg blant byens voksne befolkning:
– Det er hyggelig at de voksne ser ut til å kose seg med festivalen vår. Det har blitt en treffplass for en kjernegruppe mellom 35 og 65 år.
Lørdag satte ølklubben inn et team på 30 som jobber med festivalavviklingen.
– Vi var redde for å gå tomme for øl, så vi sendte en bil til Ringnes på Gjelleråsen for å hente 30 nye fat med øl. Da vi rundet av festivalen natt til søndag viste det seg at lageret med øl holdt akkurat, sier Storlykken og ler.

Skaper buffer

The Zeniths, Krag Jørgensen Band og Peu de Peche og Mason Ruffner. Høydepunktene sto i kø på scenen, og det var trangt på dansegolvet. Søndag tok Storlykken og ølklubbens medlemmer ryddejobben:
– Da var det mange slitne ølklubbmedlemmer. Men det er hyggelig at festivalen har satt seg i folks bevissthet og at vi nå ser ut til få spart en økonomisk buffer mot regnværsfestivaler med dårligere publikumsoppmøte enn årets festival.
– Hva skjer med neste års festival?
– Vi kan ikke bli større enn vi er nå, og vi har funnet konseptet og formen på festivalen. Men vi vil undersøke muligheten å dra med oss noen mikrobryggerier, forutsatt at det ikke blir for komplisert logistikk, sier Kjell Storlykken.
Han og Hamars Culturelle Ølvenner vil reforhandle avtalen med Ringnes til neste års festival, og holder muligheten åpen for å knytte til seg andre leverandører.