Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Arrangementer

Byvandring 27.04.24 med Kirsti Hougen som «Tante Gerda”

Vi var 32 stk som deltok på arrangementet. Start på Irishman, innom Stallgården og avslutning i Røhnesalen. Og mange takk til Gullkorn, som åpnet 2 timer før vanlig for vår skyld, slik at mange var innom der til slutt..

Vi ble presentert for mye interessant byhistorie på turen. Bygninger, gårder, handelsvirksomhet mv. Og ikke minst alle Hamars sterke og historisk viktige kvinner; Kattie Anker Møller, Ragnhild Kaata, Eva Kløvstad, Kirsten Flagstad m.fl.

Og visste du at Hamar har vært Norges hovedstad i en dag? Og at Basarbygningen ble bygd som støyskjerming mot jernbanesporet?

Takk til Kirsti Hougen for vel gjennomført!

Da er låta til Hamar Ølfestival «Skål for Hamar Ølfestival» sluppet på alle musikkmedier. Herlig å ha sin egen festivalsang.

Takk til Frode Johnsen som har skrevet tekst og melodi, Kalle Føtters som har spilt inn låta i StudioEner hos Frode Berntzen, boybandet «We want more» ved Storhamarskole, samt «gullstrupene» Modulf Røsset, Niels Henrik Abel og Terje Demroen fra HCØ.  Takk for en suveren jobb!  LYTT, SYNG OG SKÅL. 🍻Festivalpass og billetter er lagt ut på Ticketmaster. Hamar Ølfestival er 20 år i år.
Kan høres f.eks. her:
Skål for Hamar Ølfestival – Single by Frode Johnsen | Spotify

eller her:👍🍻

Her er en smakebit av festivallåta «Skål for Hamar Ølfestival» Billetter finner du på Ticketmaster

Det nærmer seg Norges Eldste Ølfestival, – 30. mai tom. 1. juni og slipp av festivallåta.
Vi tente på forespørselen fra Frode Johnsen i Kalle Føtters om at vi burde ha en egen festivallåt.
Nå er den snart klar, – og her får dere en «prøvelytt», – samt noen bilder fra Ølfestivalen i fjor.
Hamar Ølfestival er 20 år i år.  Billetter på Ticketmaster. Hamar Ølfestival billetter | Ticketmaster
Vi satser på skikkelig «begerklang» når Kalle Føtters drar i gang låta på lørdag 1. juni. 
«Skål for Hamar Ølfestival» kommer straks ut på Spotify, TIDAL og alle andre musikk-kanaler.

Dugnadsfolk til årets ølfestival fikk gratis tur til Aass Bryggeri med omvisning og servering av god mat og drikke

Fredag 15. mars reiste et busslass med medlemmer til Aass Bryggeri. Dette er medlemmer som har satt seg opp på vakter til Norges eldste ølfestival den 30. mai tom. 01.06, – og som ble uttrekket til «premien». Aass bryggeri er hovedsamarbeidspartneren til festivalen.
Hamar ølfestival ble 1. gang arrangert i 2004. På hjemmesiden kan du lese mer om arrangementene.

Vi ble møtt av Terje Aass som er 4. generasjon og Kim Larsen fra Aass bryggeri. Vi fikk guidet omvisning på bryggeriet av Terje Aass og vi «fikk historien» om bryggeriet, – som er 190 år i år og er Norges eldste bryggeri. Se mer historie her: https://www.aass.no/om-aass/generasjoner/
Hamar ølfestival ble arrangert 1. gangen i 2004 og er i dag Norges eldste ølfestival.
Hamars Culturelle Ølvenner ble stiftet i juni 1994 og er i år 30 år. 🍻☺️👏
Se også vår facebookside: (3) Facebook

Generalforsamling for 2023 ble arrangert på Kjøkkenet i Hamar

Det var en lett oppgave for valgkomiteen denne gang.  Alle i styret ble gjenvalgt. ☺️ Presidenten Trond geleidet oss greit gjennom møtet. Erna fikk blomster for den «frivillige» jobben hun gjør med medlemskort. Må si at alt i HCØ er på stell.
Etter møtet ble det servert viltgryte med hjort og rein og selvfølgelig øl. 🍻 
Dette er nok den beste viltgryta jeg har smakt og kjøttet var så mørt at man ikke hadde behov for tenner.
Etter mat og møte gikk en god del videre, – bl.a. på Gullkorn Ølbar der vi smakte på håndverksøl fra Burnt Mill Brewery fra Suffolk, England. En fin kveld ble det. 

Styret anbefaler at alle medlemmer logger seg inn på vår hjemmeside, – hvor de finner referater fra styremøter og alt det spennende som skal skje fremover.
Ønsker du å bli medlem i Hamars Culturelle Ølvenner og delta på alt dette,- da må du melde deg inn.👍

En artig klubbkveld på Hygge Hamar

Hamars Culturelle Ølvenner var så heldige å få låne 3. etasje på Hygge.  Facebook  (Fb-siden til Hygge)
Her har man gjort flid med å pusse opp lokalet, – og attpåtil var det også «installert» et piano. Koselig var det der. 😊
Vi var ca. 30 som kom på klubbkvelden, og vi ble påspandert noe godt i glasset.🍻
Det ble en del prat om Ølfestivalen som skal arrangeres dem 1. helga i juni, – samt at det også ble noen sanger som passer til øl. 🎶😊

Øl og hockey.

Øl og hockey er en bra combo, i alle fall da vi snakker Hamars Culturelle Ølvenner og Färjestad. Litt over 50 av klubbens medlemmer tok en ny tur til Karlstad og Löfbergs arena for å se Färjestad slå Leksand med avreise fredag den 26.1. Og det må en si, det ble en lang dags ferd mot solstaden på andre siden av grensen. Været var ikke med oss og vi kom ikke lenger en opphenting av 2 medlemmer på Gata før vi måtte endre vår foretrukne rute. 5 trailere sto dønn fast i Ammenrudbakkene og turen gikk om Kløfta. Så etter en 2-3 timer invaderte 50 medlemmer kroa på Slobrua og det var tydeligvis ikke vanlig mer. Betjeningen måtte ta bilder av oss for å dokumentere episoden, for ingen hadde vel trodd på han uansett. Reisefølget kom i alle fall trygt fram et par timer forsinket etter upåklagelig kjøring av vår vanlige sjøfør, Trond Morten. Kvelden ble avsluttet for de fleste rundt et par av byens restauranter og en siste øl på Bishops Arms. Lørdagen startet mye bedre og de fleste kunne lufte seg sjøl etter en god frokost og jeg tror de fleste var innom Systembolaget og bunkret opp. Etter lunsj gikk turen til Löfbergs Arena med en skikkelig sightseeing tur med guide, men med ankomst tidsnok til kampen så vi slapp alle igjennom de nye og strenge sikkerhetstiltak rundt svenske arrangement. Vet ikke hva noen gærne nordmenn kan finne på. God mat og gode plasser og nok drikke ledsaget oss gjennom kampen, men det hjalp ikke den døyt, Färjestad ble rundspilt og tapte 4-0. Så neste gang vi skal på hockey bør komiteen finne et lag Färjestad kan slå. Etter kampen havnet de fleste av oss på Bishops Arms og alle var i seng tidsnok til å rekke bussen hjem til Hamar på oppsatt tid. Etter en lunsjstopp på Charlottenberg dro bussen over grensen og vi slapp tollkontroll. Så takk alle for en fabelaktig tur og spesiell takk til arrangementskomiteen, Arvid, Ulv, Ole Jacob og Fred, samt sjåfør og klubben som sponset sine medlemmer på en fin happening.

Høres dette spennende ut, og savner du et fellesskap som inneholder godt selskap, godt øl og forskjellige aktiviteter i løpet av året så sjekk videre på hjemmesiden.  Bj.

En hyggelig klubbkveld på Gullkorn Ølbar. 01.12.23 🍻

Vi var ca. 40 fra HCØ som ble guidet gjennom 3 mørke «butikkøl» og 3 mørke «poløl».
Grimaas: Juling og Kværlvorn 9% – Lomb: Vinternatt 4,7% og Vinternatt 6,5% –
og Lervig: Julebock og Naughty & Nice 8%.
Lom Bryggeri vant slaget i fjor mot Trysil Bryggeri og Små Vesen fra Valdres.
Derfor gikk Lom videre i år og kjempet mot Grimaas Bryggeri fra Toten og Lervig Bryggeri fra Stavanger.
Tom Erik Ryen fra Lervig presenterte sine øl først og hadde et veldig artig «øljulevangelium» som «handlet» om sitt eget øl, men også med litt skråblikk på ølet fra Lom og Grimaas. 
Så var det Jo Jordet fra Lom Bryggeri og til slutt var det Bjørn Veisten fra Grimaas som presenterte sine øl.
OG VINNEREN DENNE KVELDEN BLE SOM I FJOR: LOM BRYGGERI.  GRATULERER.
Vi fikk også «ølmat»og musikalsk innslag fra HCØ medlem Bill Fraser.
Takk til Frode Jemtland fra HCØ og Gullkorn’s Stein Rune Høines.

Klubbkveld på The Irishman 03.11.23

Stinn brakke på Irishman på den første fredagen denne måneden som også er medlemskveld for HCØ. Over 20 av klubbens medlemmer var der tidlig på kvelden og noen falt i fra tidlig, mens andre kom litt senere. Så bra med både kjente og foreløpig ukjente klubbmedlemmer. Årets juleøl på fat var ikke koblet opp mot kranene enda, men kanskje det kommer i dag på lørdag. Så løp og kjøp. Men ellers var jo utvalget av øl på fat rikholdig så det var nok å velge i for de fleste. 🍺  PÅ KLUBBKVELDEN I DESEMBER BLIR DET JULEØLSMAKING.  FØLG MED. 🍻