Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Innenriks 2004

15/5: Oasevandring til Atlungstad Brenneri

Tradisjonen tro dro ølklubben ut på vandring. 25 kulturhungrige medlemmer møtte opp på Skysstasjonen i Hamar lørdag 15. mai.

Der sto en flott veteranbuss anno 1954, bunkret med iskaldt leskende øl, verdig en ølklubb og ventet på oss. Motorkassa fungerte som bardisk og ble betjent av Kjell’ene. Ferden gikk ut på den Hedmarkske landsbygda via Furnesvegen, Øvre Vang, Ilseng, Romedal og Stange på både gode gammeldagse grusveier og litt mer komfortable traseer. Kartleseren, for øvrig ansatt i kartavdelingen til Eidsiva, hadde problemer med GPS’n, men høylytt assistanse fra «innfødte» førte oss til slutt frem til Atlungstad Brenneri.

Vi ble møtt av driftsleder Asbjørn Holstad som guidet oss gjennom potetens lange ferd til edle dråper. Atlungstad Brenneri har vært i drift de to siste årene som «reserveanlegg» med 3 ansatte. Disse tre bidrar til at 10 kg potet blir en liter 96 % sprit, som Arcus betaler den nette sum av 13 kroner pr. liter. Staten har dermed sikret seg en god avanse når råspriten pr. flaske blir ca. 4 kroner; og alle vet jo hva en flaske koster i polhyllene. Det ble også mulighet for en smaksprøve i spritlageret. Der var det lagret 30 000 liter med mandelpotetsprit som ingen visste hva skulle brukes til. Kanskje en ide for Arne Brimi?

Etter omvisningen i produksjonen gikk vi inn i museet hvor vi fikk titte på en samling klenodier fra brennerihistorien. Det ble servert øl og akevitt mens Arne Olstad underholdt med muntre historier og allsang. Stemningen var høy og latteren satt løst. Som takk for omvisningen og underholdningen ble det delt ut akevitt og medlemsskap i Ølstrupene. Etter avslutningen på Atlungstad måtte sulten stilles med pizza på Pizzanini. Kvelden ble avsluttet med ølsmaking på Siste Indre.

Hanne B.

13/3: Akevisitten


En god ting kan man gjerne gjenta, og det var det vi gjorde lørdag 13. mars. Da besøkte vi for andre gang Akevisitten i Løten.

Denne gangen var det Gotmar Rustad selv som stod for fremføringa, selvfølgelig. For Gotmar startet 5. juni 2003 et rekordforsøk der han hver dag i løpet av et helt år personlig fremfører minst en forestilling.

Gotmar bekler alle 6 rollene, fra bonden som leverer poteter, destillatøren, legen, avholdsmannen og til slutt den helt spesielle laboranten. Forestillingen varte vel en time, og vi som tilskuere (eller heller deltakere?) ble dratt aktivt med gjennom brenneriets og akevittens historie. Denne gangen var det klubbmedlem Ola fra Brumunddal som måtte spille potet. En kjempefin forestilling der latteren satt løst mang en gang. Anbefales på det sterkeste til de som ennå ikke har opplevd Gotmar i fri utfoldelse.

Kvelden avsluttet vi med gryterett, øl og akevitt på The Irishman.

Kjell S.

31/1: Generalforsamling 2004

Nå i jubileumsåret 2004 var vi så heldige å få låne Gildehallen hos Ringnes Bryggeri til gjennomføring av generalforsamlingen. Selv om det bare var den 9. generalforsamlingen, var det stas å føle litt jubileumsstemning i lokalene til det gamle og ærverdige Hamar Bryggeri. Vi retter en stor takk til Ringnes og Stein Rune Bakke. Også for den gode forpleining vi fikk, og som vi så absolutt visste å benytte oss av.

Dagen var lørdag 31. januar, og denne gangen satte vi ny rekord i deltakerantall for noe klubbarrangement gjennomført så langt. Hele 66 medlemmer var innom, og da fyllte vi godt opp i lokalene. Den formelle delen brukte vi ikke så lang tid på, og avslutningsvis var det en ære og glede å overrekke årets øljekk til Ole og Marion, først og fremst for den kjempejobben de har gjort for oss i forbindelse med alle Danmarksturene. En hilsen også til våre Danske venner og medlemmer som også har bidratt så mye på disse turene.

Vi forsynte oss etterpå med Pål Inges nydelige koldtbord, og jammen fikk vi ikke et lite tilbakeblikk på våres utenlandsturer, servert av Per Pettersen, som ikke har vært med på en eneste av disse turene? Men moro var det. Utdrag av kåseriet vil dukke opp avisa i tiden fremover. Les kåseriet her: HCØ 10 år av Per Pettersen

Bernt Wold og Roy Carstens underholdt oss etter hvert med lokale viser og mye skjemt. En riktig fulltreffer var dette. Som vanlig i Gildehallen trakk vi oss tilbake før det ble så altfor sent, og vi i styret håper dette var med på å bidra til en god start på jubileumsåret for dere.

Kjell S.