Månedlige arkiver: september 2003

13/9: Besøk på Valdres Gardsbryggeri


Lørdag 13. september dro 16 stk. (med sjåfør) ut på tur i et strålende høstvær. Som en kulturell klubb vi er så var målet denne gang Valdres Gardsbryggeri A/S.

Vi ankom Fosheim hotel og hytter som ligger i Vestre Slidre, 14 km fra Fagernes, ca. kl 14 for innkvartering.

Reiste da straks videre oppover mot Volbu som ligger midt mellom Fagernes og Beitostølen. Det var enormt bratt og svingete. Etter litt guiding fra en av bygdefolket kom vi endelig frem til gardsbryggeriet. Vi ble tatt godt i mot av Tor Einar, som inviterte oss inn i det som engang hadde vært et sauefjøs, og nå var en eksisterende pub. Det ble servert to øltyper. Staut, som var en mørk ale, og Kvek som var en lys ale.

Tor Einar tok oss med på en omvisning i lokalet. All ære til den innsatsen som er lagt ned for å få et sauefjøs til å bli et bryggeri med pub. Etter at vi hadde nytt litt øl inne i puben og ute med den fine naturen, fikk vi anledning til å kjøpe med oss øl og glass. Flaskene hadde et volum på 0,75 liter eller 2 liter. De som kan og vil anbefales å lese mer om bryggeriet på hjemmesiden www.gardsbryggeriet.com.

Etter dette fine besøket dro vi tilbake til Fosheim Hotel og Hytter. Vertskapet Inger og Jarle lagde til et flott festbord for oss i et lysthus. Der ble det rakfisk/spekemat med alt tilbehør som skal til. God mat, godt drikke, godt vennskap og sosial hygge.

Underholdningen sto vi for selv, sang og gode vitser. Musikken har vi vel alle hørt bedre, men tanken var god fra vertskapet som lånte oss en cd-spiller med plater. Det hadde vært en lang dag med nye og mange inntrykk, så de fleste valgte å gå tidlig til sengs.

Søndag sto vi alle opp til en deilig frokost og var etterhvert klar for hjemreisen.

Takk til sjåfør, Ingar som fraktet oss trygt frem og tilbake (enkelte helt frem til døra) og takk til de som sto bak arrangeringen av en så fin tur.

Aud