Stavanger, 9.-12. mai 2013

Årets klubbtur gikk til ølbyen Stavanger. I alt 18 medlemmer tok turen over fjellet.

Da vi ankom torsdag kveld gikk vi i samlet flokk for å få oss litt mat. At hele gjengen skulle få plass på samme sted uten å ha reservert bord var kanskje i overkant optimistisk, men HansenHjørnet nede ved Vågen tok utfordringen på strak arm: 18 uanmeldte gjester fikk bestilt, servert og fortært en god middag i løpet av 40 minutter, og servicen var like vennlig som den var effektiv. Slå den!

Men hovedposten på programmet denne kvelden var Cardinal, puben som er berømt for sitt ølutvalg: 500 sorter på flaske og 21 på fat! Hva du får på fat byttes ut med jevne mellomrom, men det er alltid 21 sorter, og blant disse kan du f.eks velge deg ut fem stykker og kjøpe «planken» – en planke med fem half-pint-glass til en fast pris.

På fredag var det ikke noe fastatt program. Noen dro ut til parken/tropiske hagen Flor & Fjære, og var imponert over det de opplevde. Andre besøkte Norsk Oljemuseum, hvor timene flyr og det er masse å se og lære om Norges oljeeventyr; både historie, politikk og ikke minst teknologi. Atter andre brukte heller noen timer langs «lysløypa» i Stavanger sentrum. På kvelden gikk en liten gruppe for å se Shakespeare-stykket «Når enden er god er allting godt» på Rogaland Teater. Meningene var.. delte.

Lørdag kveld hadde vi ølsmaking på Nåløyet Bar. Svenske Andrea ga oss litt bryggerihistorie om Tou, Lervig og Brooklyn Brewery, og vi fikk tre smaksprøver som skulle bedømmes: Brooklyn Summer Ale, Erdinger Weissbier og Konrad’s Stout (fra Lervig). Sistnevnte var slett ikke avskrekkende til tross for en alkoholprosent på 10,4!

Felles middag ble inntatt på Mexico Restaurant, hvor vi fikk kjempegode fajitas med kylling. Deretter bar det ut for en siste tur på byen for denne reisen.

Søndag var vår siste dag i Stavanger. Men i stedet for at vi bare gikk og sparket i grusen mens vi ventet på at flyet skulle dra hadde Sissel fått ordnet fjord-cruise nedover Høgsfjorden og innover i Lysefjorden, hvor det endelige målet var å få sett Preikestolen. Været hadde vært ustadig hele helga, men denne dagen var det oppholdsvær og dette ble en kjempefin utflukt.


Andreas B.