1. november 2013: Bryggerikjelleren på Sundbytunet i Jessheim

49 ølvenner dro på tur til Sundbytunet i Jessheim for smaksopplevelser på øl. Vi fikk smaksprøver på Kjellerpils 4,7%, Juleøl 4,7%, Blond 6% og Bybayer 4,7%, og i tillegg fikk vi en «økologisk» hamburger med poteter.

I bryggerikjelleren var det innredet Pub med bar rundt bryggeritankene. I tillegg til de 4 smaksprøvene fikk man her kjøpt Emigrant IPA på 6,7% og en flaske øl som heter Saisonissima 7,8 % til kr. 245,-.

Det var mange diskusjoner om lukt og smak. Eksperten som var med mente at ølet vi fikk var for lite balansert og for lite sødme. En trivelig kveld på buss, Sundbytunet og til slutt – for noen – Irishman.

PS. Jeg leste at det i Norge nå er ca. 1000 forskjellige ølsorter. Dvs. at vi har et godt utvalg nå, og mange flotte smaksopplevelser igjen.

Stemningsbilder:

Terje D.