2007

På generalforsamlingen i januar slo vi til og besøkte de ærverdige lokalene til Hamar Frimurerloge. Og denne gangen takket Bernt Matheson for seg i vervet som klubbens president. Bernt har ledet ølklubben helt fra 1996, og har dermed sittet ved roret i 11 år! En stor honnør til Bernt og hans mangeårige innsats. Ny president blir Kjell Storlykken, som rykker opp fra visepresidentrollen. Den overtas av Ola Andersen.

En annen tro tjener for klubben fikk ”Årets Øljekk” for 2006: Jan Brede Knutsen, pådriver for klubbens utvikling gjennom mange år, og ikke minst initiativtaker og leder de første 3 årene av Hamar Ølfestival.

I april fikk vi besøk fra Atna Bryggeri, med interessant informasjon om bryggeriet og ikke minst en mangfoldig smaksprøving.

Ny festival fulgte i starten av juni, denne gangen med strålende vær hele lørdagen og mye av fredagen. Nytt av året var torsdagsarrangementet der vi inviterte til eksklusiv bedriftspakke: Brewers Dinner. Denne besto av et 4-retters gourmetmåltid, med øl (6 sorter) tilpasset hver enkelt rett! Det hele ble ledet av Sigrid Strætkvern, som innehar den ærbødige tittelen ”Stemningsskaper” hos Ringnes. Ølutvalget under årets festival var rekordstort: I tillegg til det alkoholfrie, serverte vi 7 sorter fra fat og ytterligere 14 på flaske og boks.

Torsdag 2. august satte vi kurs mot Berlin og ølfestivalen i Karl Marx Alle. Det ble en stor opplevelse. Totalt 49 stk. fra klubben fikk oppleve 2,2 km fylt med et fantasisk ølutvalg, underholdning fra 18 scener og litt av hvert å bite i. Fantastisk stemning!

I 2007 måtte vi for første gang avlyse den tradisjonelle grillfesten, og godt var nok det! For den aktuelle lørdagen var antagelig den mest regnfylte i løpet av hele året. Og det sier ikke lite!

Under klubbkvelden i oktober fikk vi anledning til å smake på høsten med tilbud om ”Mørk-øl-pakke” til alle medlemmer, bestående av Newcastle Brown Ale, Kilkenny og Paulaner Dunkel.

Dugnadsfest for de som jobbet under ølfestivalen ble det også i oktober. Vi ble fraktet frem og tilbake til Mamut-huset i Øvre Vang med en god, gammel toetasjes Londonbuss.

I november besøkte vi det nye mikrobryggeriet på Lillehammer, med det ærverdige navnet Lillehammer Bryggeri. Vi fikk både prøvesmak og informasjon om prosjektet, og vi ønsker lykke til med videre satsing.

Ølklubbåret 2007 ble avsluttet med klubbkveld på The Irishman 7. desember med en gratis juleøl på alle medlemmer som møtte opp, og en liten, uhøytidelig quiz med utgangspunkt i ølets historie.

I overgangen til 2008 teller klubben 192 medlemmer.