Årets Øl 2012

Ølkultur har fått en renessanse i Norge, og de nye mikrobryggeriene har beriket språket med en herlig blanding av gammelmodige navn, som Atna Øl, Nøgne Ø, Ægir Bryggeri, Lervik Aktiebryggeri og Klostergården Håndbryggeri.

Men hvilke øl smaker best? Stiftelsen Norsk Matkultur og magasinet Apéritif inviterer oss til å kåre landes beste øl i en nettbasert avstemming. Vår samarbeidspartner for Ølfestivalen, Aass Bryggeri er også med. Dommen faller på nyåret og blir overført fra den store TV-2 gallaen 6. januar. Bli med og stem. Min favoritt på lys lager er Spell-Ola fra Atna Øl.

Her har du konkurransen: aperitif.no

Vinneren er kåret: Årets Øl 2012 ble India Pale Ale fra Ægir Bryggeri i Flåm.
Rekordmange 90 øltyper var påmeldt fra 21 bryggerier. «Årets Øl 2012» ble kåret av en fagjury på 35 blindtestere samt en publikumsavstemning på nettstedet aperitif.no. Finalen ble vist på TV 2 søndag 6. januar. Les vår uhøytidelige test på Facebook.


Hamar Bryggeri - www.gallerimidthun.no

Terje D