3 fra HCØ på tappekurs, ølskole og juleølslipp hos Aass bryggeri og Bryggerhuset

Sammen med bransjefolk fra bl.a. Atlungstad Brenneri, First hotel Millenium, Kafe Oslo, div. bowlingklubber og spisesteder, fikk vi en interessant gjennomgang av Roger Bjelland om hva slags øl som passer til «velkomstdrink», div. matretter, oster og desserter. Hvis man ser på etikettens bakside på alle Aass sine produkter, så er det der informasjon om hva slags øl som passer til maten, – samt hvilke typer ølglass som kan brukes. Aass hadde med seg 12 forskjellig ølglass. Vi hadde 8 forskjellige småretter som vi brukte 8 forskjellig øltyper til. Når man skal smake på øl, husk de 7 s’er: Skjenke, Se fargen, Slynge, Snuse, Svelge og SKÅL. Litt historie. I 1857 var det 343 bryggerier i Norge, 1890 46 stk., 1990 15 stk., 2000 5 stk. og i dag mellom 250 til 260 stk. I 2014 hadde Drammens Ølets Venner 30 årsjubileum. De fylte opp et svømmebasseng på 12×4 m og en dybde på 1,5 m med Aass øl, – og det var mange som tok svømmeknappen. MEN så var det noen som helte i en Ringnes øl i bassenget, – og ingen ville da bade. Drammens Ølet Venner har i dag 45.000 medlemmer.