Lørdag 23.02 fylte medlemmene fra HCØ opp hele Gullkorn for smaking på «dagens øl» som var på de 10 forskjellige tappetårnene. Vi fikk utdelt vurderingsskjema og skulle sette poeng på utseende, lukt og smak. Kjell Storlykken og Ole Johny Løvbak geleidet oss gjennom alle smakene, som var veldig varierende.
Det var de mørke og gode til Mikkeller som falt mest i smak, mens surølet nok var litt tøft for mange ?
Topp 4 var:
1. Mikkeller, Danmark (De Proef Brouwerij, Belgia), Russian Imperial Stout. «Black Bear Russian Imperial Stout» 10,1 %.
2. Mikkeller, Danmark (De Proef Brouwerij, Belgia), Porter. «Bean Geek Session Porter» 5,6 %.
3. Brauerei Ayinger, Bayern, Tyskland, Mørk lager (Dobbelbock). «Celebrator Dobbelbock» 6,7 %.
4. Great Divide Brewing Company, Denver, USA. Farmhouse Ale (Saison). «Great Divide Colette» 7,3 %.
Smaken er som baken, – todelt.
Mine 4 favoritter var disse: Nr. 1, fra Brauerei Ayinger – Kellerbier, – en lys lager. Nr. 2 fra Bayerische Staatbrauerei Weihenstepehan – Hefeweissbier en tysk hveteøl. Samt nr. 3 og 4 over.
500 «prøveglass» med øl gikk med. 🙂
HCØ ønsker å verdsette den innsatsen Gullkorn Ølbar v/ daglig leder Stein Rune Høines og ølsommelier Åshild Karlsen gjør for å fremme ølkultur, ølmangfold og ølkunnskap i Hamar ved at de fikk tildelt HCØ sin ærespris – Årets Øljekk. Se deres FB side: https://www.facebook.com/gullkornoffisiell/
Vi fikk også testet vårt ny innkjøpte Roland BA-330 portable stereo digitale Pa system med trådløse mic. Fungert veldig bra.
Til slutt ble det mat og noen fortsatte på å smake på det gode drikk – ølet. Takk til Ølfagelig komite og Gullkorn Ølbar.