30/9: Ølfestival på Chateau Neuf

I minibuss fra Hamar Bilutleie reiste vi lørdag 30. september 2000 til Oslo for å være med på ølfestivalen som ble arrangert på Chateau Neuf. Vi var 13 stk. som deltok på denne første festvalen i regi av Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug og Chateu Neuf Servering (med Norøl som støttespiller).

Da vi entret festivalområdet i 17-tiden, var førsteinntrykket at dette virket noe stusslig. Men det viste seg at de mange barene hadde meget stort utvalg av øl, og det er jo kanskje det viktigste en ølfestival bør kunne by på. Mye av ølet ble servert fra fat, som vel er å foretrekke, men det største utvalget ble nok presentert på flaske og boks.

I tilstøtende rom foregikk det debatter, kurs om ølbrygging og det ble holdt foredrag. Men det var nok ølsmakingen som fenget oss mest. I tillegg til norsk øl, var det mye utenlandsk som ble tilbudt oss, alt til gunstige priser. Underveis ble vi også underholdt med tyrollermusikk og drikkeviser.

Klokken 2100 var vi fornøyd med besøket, og med de spesielle ølsmakingsglassene i bagasjen ble vi kjørt tilbake til Hamar av vår sjåfør for kvelden, Ingar Knutsen. For ikke å avslutte kvelden for brått, måtte de fleste innom Irishman for å sjekke stemningen der.

Besøket på ølfestivalen var vi godt fornøyd med, og dersom arrangørene klarer å få til ny festival neste år, anbefaler vi at flere av medlemmene da blir med på turen. For tur, det skal det bli.

Kjell S.