23/3: Pilsner test 2001

Fredag 23.3. holdt Hamars Culturelle ølvenners sin første pilsner test . Etter å ha testet sommerøl og juleøl er det jo helt naturstridig for en ølklubb å ikke teste en pilsner. Begivenheten fant sted på Stallen på Hotell Scandic. Hele 14 pilsner slag ble satt under lupen fra et testpanel på 32 stk. Testpanelet ble delt inn med 4 på hvert sitt bord. Testen ble holdt etter samme mønster som de tidligere testene og at de slagene som ble testet var å oppdrive i Hamar området. Kjell Bjerkås styrte sine medhjelpere og testen på en profesjonell måte. Kjell er en kapasitet for klubben på dette og andre områder. Dette var slagene som var med og plassering:

Hansa
Carlsberg
Ringnes
Grans
Frydenlund
CB
Aass
Urguell
Dahls
Tuborg
Warsteiner
Nordland
Groelsh
Budweiser

Resultatet ga ikke de helt store sprikene, men noe overraskende ble Hansa pilsner kåret til kveldens vinner. Etter kåringen ble det servert mat med pilsnerøl som det naturlige drikke til. Skal det settes en kritisk bemerkning til et slik arrangement må det jo være mulig for flere å møte opp på en slik kveld i en klubb med så mange ølglade medlemmer.

OJ