30/8: Bryggeribesøk til Rena

Østerdalen Bryggeri holder til på Rena. Som nystartet og enslig bryggeri i Hedmark fylke, følte vi derfor at vi burde invitere oss selv på bryggeribesøk. Fredag 30. august reiste vi ca. 30 stk. i buss oppover Østerdalen.

Vel fremme ble vi først tilbudt smaksprøve av ølet, før vi ble delt opp i 2 grupper. Den ene ble servert mat og drikke mens den andre ble vist produksjonsutstyr og informert både om bryggeprosessen og bakgrunnen for etablering av bryggeriet. Det kan nevnes at foruten brygging av øl, satser ØB på å selge flaskeøl på spesialbestilte etiketter. På Rena brygges bare fatøl. Flaskeølet brygges og tappes på bestilling av Trio Bryggeri i Skien.

Opplegget for matservering ble noe amatørmessig gjennomført. Da gruppe 2 skulle smake på røkt elgkjøtt og villsvin, var det bare noen små rester igjen. Men laks var det mye av, og sammen med godt tilbehør slapp vi å gå sultne fra bordet. Og så fikk vi jo øl- og enda mer øl. Og da er jo i grunnen alt såre vel for oss Ølstruper. Det ølet vi fikk servert denne kvelden, er vel det beste vi har smakt fra ØB.

Etter at mat var vel innabords og den formelle omvisningen avsluttet, holdt Gotmar Rustad et engasjerende og morsomt foredrag om akevittens historie med Hedemarken som et naturlig utgangspunkt. Denne gang med et litt annet opplegg enn den mer kjente Akevisitten som han kjører på Løiten Brænderi. Og så måtte vi jo teste de edle dråper.

Godt fornøyde returnerte vi til Hamar, der mange til tross for vel utført og omfattende smaksprøving likevel ønsket å ta en runde på byen.

Takk til Kjell Bjerkås som loset oss vel gjennom arrangementet.

Kjell S.