10/5: Oasevandring

Som de fleste hadde skjønt skulle vi møtes ved statuen i Triangelen. Det passet bra, for denne gutten, som er laget av Gustav Vigeland, ble gitt til Hamar bys 50-års jubileum av dir. på Hamar Bryggeri. Per Pettersen, som selv ikke hadde anledning til å bli med, hadde «mailet» denne, samt flere andre interessante opplysninger, til Kjell S.

Vandringen var lagt opp som et rebusløp, så vi ble delt opp i grupper – 3 grupper à 4 vandrere. Det kom noen få til etter hvert, men vi burde vært flere. Været var jo bra!

Gruppe A startet på Siste Indre og ble ønsket velkommen av innehaver Helle. Hun fortalte litt om hvordan planene var for stedet framover og var veldig interessert i oss som kunder. Her fikk vi smaksprøver av et belgisk øl jeg dessverre har glemt navnet på, men det hadde i alle fall en styrke på 9%. Husk at når du er på Siste Indre og bestiller «en øl» så får du 0,4 l – men bestiller du «en halvliter», får du en halvliter.

Neste rebus førte oss til Stallgården. Der fikk vi ingen spesiell velkomst, og det var bare uteserveringen som var betjent. Neste stopp var Victoriahaven. Her var det satt fram snacks til oss. En hyggelig gest! På Ikke bare bar skulle vi spise. Maten var god og innehaveren tok seg tid til å fortelle oss om stedet. Vel verdt et besøk senere.

Da var rebusløpet slutt, men vi skulle innom Dirty Nelly også. På hvert av de stedene vi hadde vært, hadde vi fått en konvolutt med spørsmål. Disse hadde vi svart på så godt vi kunne, og resultatet fikk vi over en øl eller to på Dirty Nelly. Gruppe A vant, men de hadde jo en fordel i og med at Kjell B. var med på det laget, da det var en del ølfaglige spørsmål. Premien var 1 gratis øl til hver i gruppen på The Irishman som var oasevandringens siste stopp.

En stor takk til Kjell S. Som hadde nedlagt så mye forhåndsarbeid for å få vandringen så vellykket.

AnneMa