Juleølsmaking hos Gullkorn Ølbar

Årets juleølsmaking ble en skikkelig kamp mellom de tre innlandsbryggeriene Lom bryggeri, Trysil Bryggeri og Små Vesen (Valdres). I tillegg til selve smakingen ble det hele også ispedd litt «pubgamaldans» fra de tre områdene, av spelemennene Herbjørn Liahagen på Hardingfele og Pål Bratås på torader. Dette for å fyre litt oppunder stemningen i det «store» bryggerislaget i innlandet. I tillegg stilte «Hardhaus burger» opp i bakgården på Gullkorn og solgte Ribbeburger til de som ønsket det.

Hver av bryggeriene stilte med to juleøl. Konkurransen ble hard og alle triks i boka ble brukt for å forsøke å påvirke publikum i sin favør. Det det observert forsøk på å flytte fokus til julebekledning, skryt av hvem som hadde størst bryggeri, framsnakk om egen ølkunnskap, påpeking om dialet rarieter og til og med innmelding i klubben. Men dommerne lot seg nok ikke påvirke av slike enkle triks.

Det er liten tvil om hvem som dro i land den beste julebekledninge, da Trysil bryggeri hadde tatt på seg «fin-jule-dressen» for anledningen.

Når det kom til bedømmingen av juleølet, så ble det en skikkelig triller, ihvertfall mellom de sterkere øltypene.

I kategorien butikkøl, ble det Lom bryggerier med Fest som gikk av med en ganske så komfortabel seier.

I kategorien poløl, ble det veldig jevnt, men også her var det Lom bryggerier som vant med ølet Vinternatt.

Tusen takk til Espen Bjerva i Ølfaglig, som så mulighetne for dette med Gullkorn, Gullkorn Ølbar som har ordnet arrangementet og bryggeriene som har stilt opp!

Dette var gøy!