29/7-1/8: Tur til Trondheim og Verdal

Totalt 44 medlemmer var sist helg på Trøndelagstur, hvor vi også møtte 4 Trøndermedlemmer. Og dette ble en veldig bra tur!

Været var på vår side, både under forestillingen «Spelet om Olav Heilage» på Stiklestad og resten av turen. Foruten opplevelsen det var å være på Stiklestad, hadde vi en fantastisk, guidet tur gjennom Verdalen, med fokus på det store leirraset i bygda i 1893. Guiden Fred hadde skaffet til oss var rett og slett glimrende!

Vi var også på øya Tautra i Trondheimsfjorden, der bryggmester Jørn på mikrobryggeriet imponerte stort med sitt utmerkede brygg! Vi smakte på 5 sorter, og alle 5 smakte fortreffelig! På vegen til og fra Tautra stanset vi på henholdsvis fangestedet og henrettelsesstedet Falstad og det gamle Frostating.

Og i Trondheim var det Olavsdager med stort marked rundt torget, og matfestival med ølsmaking også i området. Og ved Nidarosdomen var det middelalderfestival. Og om ikke alt dette skulle være nok, hadde vi en kjempefin tur innom Dahlsloftet, der historien bak EC Dahls ble fortalt til oss og vi fikk smake på varene!

En stor takk til Bernt og spesielt Fred som stod for planlegging av turen!

Kjell S.