2004: Hamars Culturelle Ølvenner – 10 år!

2004 var et svært begivenhetsrikt år for Hamars Culturelle Ølvenner. Klubben fylte 10 år, og det måtte markeres.

Det store løftet ble gjennomføringen av jubileumsfestivalen i Strandgateparken, 4. og 5. juni. Etter dager med frynsete nerver, ble bryggeristreiken avlyst i rett tid og vi fikk fatt i det ølet som trengtes til arrangementet. Jan Henrik fra Irishman styrte ølserveringen med fast hånd, og festivaldeltakerne hadde anledning til å smake på hele 6 alternative ølsorter. I tillegg serverte vi festivalpølser rett fra grillen. Værgudene var sånn passe med oss. Noe kjølig, men heldigvis fritt for nedbør.

Fra scenen i et av de 4 teltene hadde vi musikk og underholdning både fredag og lørdag. Vi nevner St. Halvards (veterankorpset) og Hamar Dameorkester. Og tyrolermusikk fra «de navnløse». Krag Jørgensens Band spilte for oss fredagskvelden, mens Vandrerne var hovedattraksjon lørdagskveld. Det svingte av musikken, og stemningen var helt på topp.

Ølstrupene hadde egen stand med presentasjon av klubben og ikke minst fremvisning av bryggeriutstyr og hjemmebrygging av eget festivaløl. I den anledning hadde vi besøk også fra Norbrygg.

Vi regner med at ca. 2000 var innom festivalen i løpet av helga, og både ølklubben og Irishman satt igjen med et lite, men dog pent overskudd. Uten å love for mye, antyder vi at vi prøver oss med ny festival allerede til sommeren.

Vi ønsker å rette en stor takk til arrangementskomiteen, Jan Brede og Ole, som la ned et omfattende arbeid for at festivalen kunne gjennomføres. Og ikke minst takk også til alle klubbmedlemmer som stilte opp på dugnad. Både som vakter, til rydding, til ølservering og til grilling. Vi var over 45 som var engasjert, og uten all denne positive ståpåviljen kunne vi ikke ha gjennomført festivalen.

Som en liten takk for innsatsen, serverte vi øl og pølser til dugnadsgjengen hjemme hos Hilde og Jan Brede, lørdag 27. august.

Kjell S.