På tampen av året ble turen lagt til Lillehammer. 10. november reiste vi et helt busslass for å besøke det nye mikrobryggeriet.
Navnet var kjent, og bryggeriområdet det samme – nemlig i lokalene til det gamle Lillehammer Bryggeri fra 1850-tallet. Det gamle bryggeriet ble lagt ned i 1983, mens mikrobryggeriet så dagens lys i 2006.
De nye lokalene har plass til 70 personer. Innredningen var sagt å skulle gi oss følelsen av å oppleve både fysiske og mentale smakebiter av byens historie. Og vi likte oss godt. Svært godt. Vi ble tatt i mot av Kjell Stenberg, som orienterte oss om både bryggeri og ølutvalg. Vi fikk også se nærmere på- og høre om bryggeriutstyret som i dag brukes.
Lillehammer Bryggeri har som mål å kunne tilby fem forskjellige øltyper i sine lokaler. Vi fikk smake på 4: pilsnerøl, hveteøl, ale og stout. Som vanlig syntes noen best om alen, mens andre foretrakk stouten. Eller kanskje pilsnerølet? Så da var alt som det skulle også på denne ølturen.
Vi er imponert over det de har fått til på Lillehammer, og ønsker dem lykke til i sin videre satsing.