Hamar Ølfestival 2018 torsdag 31. mai tom. lørdag 2.juni. Alltid den første helga i juni.

Programmet 2018

Plakat 2018

Oversikt over ølutvalget

Da er den 14. ølfestivalen godt over til historiebøkene.  Til neste år blir det 15. års jubileum for Hamar Ølfestival som startet i 2004.  Denne er, – så langt vi kan sjekke, Norges eldste Ølfestival som fortsatt eksisterer.  Ølforum’s teltet ble i år godt besøkt og vi fikk mange flott tilbakemeldinger på microbryggeriene som deltok, – og at det var laget info kort om smaksprøvene. I løpet av fredagen var det solgt 4.400 smaksprøver, – så vi måtte haste av sted for å skaffe flere små glass. På lørdag var det et engasjerende kåseri om øl fra forbudstiden og frem til i dag av Espen Smith. Espen Smith likte vårt festivaløl – Åsgården, – som også ble godt mottatt av festivalfolket.  Microbryggeriene som var med denne gangen var: Bryggerhuset (Aass bryggeri), Odalsbryggeriet, Tya bryggeri, Talas, Røhne bryggerhus, Geiranger bryggeri og Haandbryggeriet.

I hovedteltet spilte After Eight på torsdag, fredag spilte Hamar Bluesband og Explotion, – og på lørdag var det Hamar Damekorps, The Hard Rolli’n Daddies og Kalle Føtters avsluttet til «fult hus» ute og inne.

Vi hadde økt antall toaletter i år, men desverre ble det litt for lite toaletter hos damene på lørdag.  Dette skal vi rette på til neste år.
Årets nyhet på matfronten var svineknoker.  Ole «Matkokk» Poulsen fikk kjempeskryt for disse, -og de smakte fortreffelig, – de var rett og slett svinaktig gode. ?

I år stilte 110 medlemmer opp på dugnad.  I tillegg jobbet Storhamar og Ottestad dugnad, – slik at de fikk en god slump med penger inn i «idrettskassa».  Lyd og lys ble igjen godt levert av  www.abc-lyd.com  En stor takk til vår samarbeidspartner Aass bryggeri, værgudene og ikke minst til alle 6.000 som besøkte festivalen.

Stemningsbilder

 

ÅSGÅRDEN BLE VÅRT FESTIVALØL – BRYGGET PÅ BRYGGERHUSET VED AASS BRYGGERI
Tirsdag 17. april var vi 4 stk. fra Hamar Ølfestival som reiste til vår hovedsamarbeidspartner for Hamar Ølfestival – Aass Bryggeri, – for å brygge vårt eget festivaløl.  I år blir navnet på festivalølet – Åsgården.  Dette er en hyllest til bygningen som stod ved Stortorget, – der vi nå har ølfestivalen.  Denne gården ble revet i 1974 for å bli erstattet av Hamar Bibliotek, – som igjen ble revet for å bli erstattet av Hamar Kulturhus.  Dette ølet er en strong bitter på 5,5%.  Det unike ved dette ølet er at vår «bryggemester» Ole Johny Løvbak bruker en engelsk humleblomst (ikke pellets), East Kent Goldings.  Denne humlen ble utviklet i 1790 og er kjent for sinn behagelig smak og aroma, – og går igjen i det meste og beste av engelsk øl.  I tillegg brukte vi blomsterhumlen Fuggles, – som også er engelsk, – og ble dyrket fra 1861. De fleste som brygger, – bruker nok pellets. Vi fikk erfare at ved bruk av humleblomst bruker vi lengre tid ved bryggingen, men dette får vi igjen i godt øl. ? Vi ble som vanlig godt mottatt av Gard Karlsnes som er bryggesjef i Bryggerhuset, – som vi også ble da vi brygget vårt siste festival øl, – Lange London.  Det er veldig inspirerende og hyggelig at mange fra ledelsen i Aass kommer innom og slår av en prat om vårt brygg og vår festival.  Denne gangen kom ølkokk Anders Lien, salgssjef Lauritz Aass og produktsjef Leif Eliassen innom for «prat».
Til festivalen ble det brygget 2.000 liter. ?

 

Dugnad

I media