Melding til alle medlemmer: VIKTIG! Gi oss beskjed ved endring av adresse, mailadresse eller telefonnr.

Ukategorisert

EN DRAMATISK SLEDEFERD OVER ISEN PÅ MJØSA FORTALT AV HCØ MEDLEM RAGNAR DYRESEN VED FISKERHYTTA

Det var Hauk Aabel som på 1950 tallet levendegjorde Christian Krogs sin reise med hest og slede over en «kav røti» mjøsis i april. 
Fyllesjuk og skjælven som han var, – fikk han hjelp av en villtotning som forøvrig var godseier.  Han hadde hest og slede og kunne frakte Christian noenlunde trygt over mjøsisen. Totningen mente at isen var sånn passe trygg, – fordi at denne dagen var det bare en som hadde «gått gjennom» isen og druknet.
Christian Krogh skrev denne fortellingen da han var på avrusning på Dr. Krohm-Holms alkoholiker- og omsorgshjem som var på Helgøya.
Ragnar med sine historier, forfinet og buldrende totenstæmme, – er fornøyelig å høre på.
Hele seansen var bygget inn med musikk og sang, – før og etter forestillingen av Anne P Flugstad og Fred Dalbakk. Jeg likte spesielt «Nøttelien» av Alf Prøysen med Rolling Stones riff. En herlig forestilling som kun 50 så og hørte, – pga. smitterestriksjoner.


Historisk generalforsamling i Hamars Culturelle Ølvenner 18. juni 2020

Generalforsamlingen skal avholdes innen utgangen av 1. tertial hvert år,
men dette lot seg ikke gjennomføre i «koronaåret».
Det ble restriksjoner på det «meste», – og de ble gradvis «mildere» slik at vi kunne gjennomføre generalforsamlingen.  Selv om alle medlemmer har rett til å kunne delta så måtte vi pga. restriksjoner og anbefalinger sette en øvre grense på 50 personer.  Derfor måtte medlemmene melde seg på til generalforsamling, -og de ville få beskjed når antall medlemmer var nådd.
Det ble kun 14 som kom, inkludert et styre på 7 stk.
Men generalforsamlinga ble «lovlig satt» og sakslista ble godkjent. 

Ut av styret gikk Terje Demroen, Hilde Solrun Kjønhaug og Ole Jørgen Jensen.
De ble erstattet med Roar Kristoffersen, Frode Jemtland og Jon Kulstad.

Hamar Ølfestival AS hadde sin generalforsamling på nettmøte.
Dvs. styret i HCØ, – som er eierne, – og styret i Hamar Ølfestival AS. Årsrapport, regnskap og balanse ble godkjent.

Ønsker du å bli medlem i HCØ må de være fylt 20 år, – og send oss en e-post til post@beerfest.no

Går du inn på fanen «Om HCØ»,- øverst på siden og klikker på «Kontakt», kan du se styret i HCØ.

Hamar Ølfestival gir bort kr. 10.000 til Sagatun Brukerstyrt Senter – Brukerstyret

Hamar Ølfestival fortsetter med den årlige tradisjonen ved å dele ut en gavesjekk til ulike lokale foreninger/lag som vi synes fortjener en støtte/oppmerksomhet.
Værestedet Arbeideren var den første som fikk gavesjekk av festivalen i 2013. De har fått den 2 ganger. Videre har Movemberkampanjen, Prostatakreft foreningen, – og i 2018 fikk Støttesenteret for incest og seksuelle overgrep (Smiso) gavesjekken.

I år har vi valgt Sagatun Brukerstyrt Senter.
De har som mål å etablere og drive et senter for mennesker med problemer innen psykisk helse, rus og andre livsutfordringer.
Senteret har mange aktiviteter som bl.a. «Kreativt verksted». Her kan man lære nye hobbyaktiviteter, og mestre noe nytt, eller kanskje lære bort noe en selv kan.
I kjelleren har de «Musikkverksted» med komplett musikkstudio, øvingsrom og oppholdsrom.
«Friluftsliv for alle». Her får deltagerne styrket sin mestringsevne, lære forskjellige metoder for å ferdes i naturen til alle årstider. Altså, få følelsen av å oppleve og mestre noe de tidligere ikke trodde var oppnåelig på egenhånd.
«Fysisk aktivitet». Her legges det stor vekt på fysisk aktivitet som et middel til å styrke egen helse, både fysisk og psykisk. I tillegg er det sosialt og morsomt.
«Andre aktiviteter» som kino, søndags kaffe, temakvelder, golf, baking, matlaging osv. osv.

Vi fikk omvisning i de flotte lokalene av leder Kristian Lunde og nest leder Stine Bekkemellem, samt i musikkstudioet av Dan Viggen. Tusen takk for omvisningen.
På bildet ser vi daglig leder Kårhild Husom Løken, Kristian Lunde og Stine Bekkemellem.
PSS! Har du lyst til å bli medlem i Hamars Culturelle Ølvenner – send oss en mail da: post@beerfest.no
Sjekken ble overlevert av festivalsjef Terje Demroen.
Fotograf er Hilde Demroen.

Hamar Ølfestival 2018 torsdag 31. mai tom. lørdag 2.juni. Alltid den første helga i juni.

Programmet 2018

Plakat 2018

Oversikt over ølutvalget

Da er den 14. ølfestivalen godt over til historiebøkene.  Til neste år blir det 15. års jubileum for Hamar Ølfestival som startet i 2004.  Denne er, – så langt vi kan sjekke, Norges eldste Ølfestival som fortsatt eksisterer.  Ølforum’s teltet ble i år godt besøkt og vi fikk mange flott tilbakemeldinger på microbryggeriene som deltok, – og at det var laget info kort om smaksprøvene. I løpet av fredagen var det solgt 4.400 smaksprøver, – så vi måtte haste av sted for å skaffe flere små glass. På lørdag var det et engasjerende kåseri om øl fra forbudstiden og frem til i dag av Espen Smith. Espen Smith likte vårt festivaløl – Åsgården, – som også ble godt mottatt av festivalfolket.  Microbryggeriene som var med denne gangen var: Bryggerhuset (Aass bryggeri), Odalsbryggeriet, Tya bryggeri, Talas, Røhne bryggerhus, Geiranger bryggeri og Haandbryggeriet.

I hovedteltet spilte After Eight på torsdag, fredag spilte Hamar Bluesband og Explotion, – og på lørdag var det Hamar Damekorps, The Hard Rolli’n Daddies og Kalle Føtters avsluttet til «fult hus» ute og inne.

Vi hadde økt antall toaletter i år, men desverre ble det litt for lite toaletter hos damene på lørdag.  Dette skal vi rette på til neste år.
Årets nyhet på matfronten var svineknoker.  Ole «Matkokk» Poulsen fikk kjempeskryt for disse, -og de smakte fortreffelig, – de var rett og slett svinaktig gode. ?

I år stilte 110 medlemmer opp på dugnad.  I tillegg jobbet Storhamar og Ottestad dugnad, – slik at de fikk en god slump med penger inn i «idrettskassa».  Lyd og lys ble igjen godt levert av  www.abc-lyd.com  En stor takk til vår samarbeidspartner Aass bryggeri, værgudene og ikke minst til alle 6.000 som besøkte festivalen.

Stemningsbilder

 

ÅSGÅRDEN BLE VÅRT FESTIVALØL – BRYGGET PÅ BRYGGERHUSET VED AASS BRYGGERI
Tirsdag 17. april var vi 4 stk. fra Hamar Ølfestival som reiste til vår hovedsamarbeidspartner for Hamar Ølfestival – Aass Bryggeri, – for å brygge vårt eget festivaløl.  I år blir navnet på festivalølet – Åsgården.  Dette er en hyllest til bygningen som stod ved Stortorget, – der vi nå har ølfestivalen.  Denne gården ble revet i 1974 for å bli erstattet av Hamar Bibliotek, – som igjen ble revet for å bli erstattet av Hamar Kulturhus.  Dette ølet er en strong bitter på 5,5%.  Det unike ved dette ølet er at vår «bryggemester» Ole Johny Løvbak bruker en engelsk humleblomst (ikke pellets), East Kent Goldings.  Denne humlen ble utviklet i 1790 og er kjent for sinn behagelig smak og aroma, – og går igjen i det meste og beste av engelsk øl.  I tillegg brukte vi blomsterhumlen Fuggles, – som også er engelsk, – og ble dyrket fra 1861. De fleste som brygger, – bruker nok pellets. Vi fikk erfare at ved bruk av humleblomst bruker vi lengre tid ved bryggingen, men dette får vi igjen i godt øl. ? Vi ble som vanlig godt mottatt av Gard Karlsnes som er bryggesjef i Bryggerhuset, – som vi også ble da vi brygget vårt siste festival øl, – Lange London.  Det er veldig inspirerende og hyggelig at mange fra ledelsen i Aass kommer innom og slår av en prat om vårt brygg og vår festival.  Denne gangen kom ølkokk Anders Lien, salgssjef Lauritz Aass og produktsjef Leif Eliassen innom for «prat».
Til festivalen ble det brygget 2.000 liter. ?

 

Dugnad

I media

Prøvesmaking av Vi Talas sitt julebrygg – Solbærstout og Nissen, Basarene Hamar.

6 av våre medlemmer,- samt flere andre øl interesserte og ølbryggere, fikk være med å prøvesmake på 2 juleøl fra Talas. Brygger Jeremy fortalte litt om ideen bak brygget og produksjonen.
Først smake vi på SOLBÆR STOUTEN. Nesten samme farge som en solbærtoddi. Litt sur og hint av sjokolade og kaffe. Kunne kanskje vært litt mere sødme i ølet. 6%. På 50 liter vann var det benyttet 4 kg. økologisk solbær fra Nes. Jeremy har satt et nytt brygg av dette,- og har endret litt på blandingsforholdet. Kanskje blir det mere sødme?
Så smakte vi på NISSEN,- et «pepperkakeøl». 4,7 %. Deilig pepperkakelukt. Smak av nellik og muskatnøtt. Litt sødme og bra balansert. Dette var vår favoritt. Et flott tiltak fra «Vi Talas»