Juleavslutning med ølets historie, ølbrygging og ølsmaking hos NITO Hedmark

En litt annerledes, men interessant juleavslutning hos NITO Hedmark, der Kjell Storlykken og Ole Johny Løvbak fra HCØ hadde et foredrag om ølet.

Først gikk man gjennom historien. Så ølbrygging. Det kreves bl.a. større ferdigheter og mer kunstferdighet enn det som kreves av en vinmaker, for ølbryggeren må utvinne sukkeret som gjæret trenger fra korn. De hadde tatt med seg forskjellige humler og malt, bl.a. humle som var plukket i Hamarområdet. I forsamlingen var det 4 ølbryggere.

Man fikk lære hvordan man skal smake på øl. Det ble servert prøvesmaking av Paulaner Hefe-Weissbier, Brooklyn Lager, Fuller’s 1845, Haandbryggeriet Norse Porter, Oude Geuze Boon og Atna Julenisjeøl. Kjell og Ole Johny hadde laget en presentasjon av alle ølsortene som var lagt til rette for egne notater. Det var mange spørsmål fra salen, så et slikt foredrag fenget. Ølet var innkjøpt på Vinmonopolet. Til maten ble det servert en Aass Bayer.

Tilbakemeldingen fra NITO var at de og alle gjestene var svært fornøyde med arrangementet. Kjell og Ole Johny var proffe, morsomme og veldig flinke!