Smaking av nye belgiske ølsorter i den belgiske ambassadørboligen i Oslo

HCØ var så heldig å bli invitert til «Beer Tasting» av nye ølmerker fra Belgia. Vi ble ønsket velkommen av ambassadøren, Michel Godfrind, som var med på hele seansen.

Der fikk vi snakke med representanter fra de belgiske bryggeriene, «ølguru» og forfatter Espen Smith, Norøl, Larvik ølklubb, Selskabet Christiania Restauration & Mjødcontrold, samt div. importører.

Først fikk vi smake 2 Lambic øl fra bryggeriet Brewery De Troch: en Chapeau Framboise (Bringebær) og en Chapeau Banana (Banan). Slike ølsorter passer perfekt til velkomstdrinker. Så fikk vi servert 3 forskjellig belgiske oster: en blåmuggost, en chiliost og en gaudaost, samt øl fra Brewery De Block: en Satan Red, og fra Brewery Contreras: en Valeir Blond og en Valeir Extra. Likte spesielt chiliosten sammen med Satan Red. Til desserten fikk vi en Satan Black og en Lambic Chapeau Kriek (Kirsebær) sammen med nydelig konfekt fra Belgiske Zokola som passet perfekt til ølet.

En innholdsrik, trivelig, hyggelig og en lærerik ettermiddag. Takk for at vi fikk komme!

Terje D.