HCØ 20 år: Jubileumsfest på Hamar Sagbladfabrikk, 18. oktober 2014

137 medlemmer og gjester hadde en trivelig og «høytidelig» jubileumsfest på Hamar Sagbladfabrikk, lørdag 18. oktober. Sammen med våre samarbeidspartnere Aass bryggeri, Brewery, Vinmonopolet og Hamar Catering ble den en suksess.

Vi fikk en velkomstdrink: Lambic Frukt (Bringebær) øl, Framboise fra Boon/Belgia. Litt spesiell, men en veldig passende velkomstdrink.

Så startet vi med et «øl-forum i miniatyr»: Det ble litt prøvesmaking av All Day Ipa og Porter fra Founders USA som var levert av Brewery. På bord nr. 2, hvor smaksprøvene var innkjøpt på Vinmonopolet, fikk vi en Chocolate Stout fra Rogue Ales, en IPA To øl Black Malts & Body Salts Black Coffe fra De Proef, København, og en Meine Porter Weisse Tap X fra Weissbier G. Schneider & Sohn, Tyskland. Til slutt, på bord 3 fikk vi smake på årets juleøl fra Aass, en Premium og en Vellagret. En flott start før middagen.

..og noen bilder fra salen før middagen braker løs:

Ola ønsket alle velkommen til den «formelle» jubileumsfesten. Spesielt velkommen til ordfører Morten Aspeli, tidligere ordfører Odd Aspeli, Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, våre samarbeidspartnere Jan Tony Pettersen fra Hamar Catering, Tine Nelson fra Aass bryggeri, Rune Løvdahl fra Brewery International Norge, Solveig Vardeberg fra Irishman og klubbens første leder Hilde Kjønhaug. Deretter tok Kjell Storlykken over toastmasterrollen.

Hamar Catering sto for serveringen, og vi fikk en utsøkt tre-retters som besto av:

  • Terøkt ørret servert med eplechutney kokt på hveteøl, pepperrotkrem, eggekrem, rugchips.
    Drikke: Hveteøl (4,9%), Hefe fra Widmer Brothers Breweri – Portland, USA.
  • Ølbraisert okseculotte med bayer fra Aass servert med stekte rotgrønnsaker, fløtepoteter og pikant saus med bayer.
    Drikke: Bayer (4,7%) fra Aass.
  • Sjokoladekonfektkake servert med krem av bokkøl og kirsebærcoulis.
    Drikke: Bock (6,5%) fra Aass.

Så ble det en overraskelse for alle – og især Petter Nome. Han ble overrakt æresprisen «Årets Øljekk 2014» av Ola Andersen:

«HCØ ønsker å hedre en forening som i flere år har vært et klart og tydelig talerør for sine medlemmers interesser over for myndighetene, men som også ønsker å tale forbrukernes sak. Målet for foreningen er å ivareta produsentenes interesse i forhold til det norske lovverk og bidra til utformingen av den nasjonale alkoholpolitikken, og samtidig bidra til bevaringen av den norske ølkultur. Foreningens eget nettsted, Drikkeglede.no, er et fantastisk bibliotek for den som er interessert i vår kjære drikk – ølet!»

Petter ble nesten stum, veldig overrasket og glad for prisen.

Utover kvelden ble det mye skravling og dans i de flotte lokalene til Hamar Sagbladfabrikk. Takk til arrangementskomiteen: Kjell Storlykken, Nils Petter Ruud og Elna Walbye Andersen, som får terningkast 6.

Terje D.