Jubileumstur til Tyskland, 25.-29. september 2014

I år har vi i HCØ 20-årsjubileum, og 49 medlemmer satte kursen mot Tyskland for å feire. Først til verdens største Ølfestival, Oktoberfesten i München, som ble arrangert første gang i 1810. Antall besøkende på denne bayerske festivalen er ca. 6 millioner årlig (altså litt større en Hamar Ølfestival).

Torsdag – München

Vi ankom München utpå ettermiddagen, og de fleste fortet seg ned til Oktoberfestivalområdet, hvor det var kjempestemning i alle ølteltene: 10 telt med plass til 6.000 i hvert telt, samt 4 «mindre» telt med plass til 2.000 i hvert. Alle teltene var smekk fulle, så vi måtte ta vår liter med Mass Paulaner Oktoberfest-Bier ute. Det smakte god sammen med en Portion kalter Schweinebraten. Når du/dere skal til oktoberfestivalen: Bestill bord i forveien!

Fredag – Weihenstephan og Nürnberg

Verdens elsdte bryggeri fikk besøk fra HCØ. På tur til Nürnberg tok vi lunsjen på Weihenstephan, som er det eldste bryggeriet i verden – grunnlagt 1040. Lunsjen bestod av en pølsetriologi med Nürnberger-, øl- og schnapspølse med potetmos, surkål og tre typer sennep. Så hadde vi et stopp ved Zeppelintribunen, der Adolf Hitler talte til 200.000 før 2. verdenskrig. Vi ankom Nürnberg i god tid til en liten gåtur i gamlebyen, og et besøk i ølteltet på byens årlige Altstadtfest.

Lørdag – Nürnberg og Rothenburg

De som ønsket det fikk bli med på et interesant dagsbesøk i Rothenburg. Denne byen er kåret til Europas best bevarte middelalderby og ligger i et anerkjent vindistrikt. Selvsagt smakte vi på litt vin, men det er ingenting som slår hveteølet som er brygget av Tucher! Tilbake i Nürnberg ble det enda et besøk på Altstadtfest for de fleste.

Søndag – Würzburg

Vi reiste videre fra Romantik Hotel am Josephsplatz til Würzburg. Dette er også en gammel by ved elva Main i Franken med mye historie. Bykjernen er liten og alt er innenfor gåavstand, men det var likevel mye å se, enten man tok seg en spasertur eller satte seg med en utepilshveteøl på torget; en god øl smaker best i slike historiske omgivelser.

Mandag – Hjemreise

På formiddagen var det tid til en siste vandring gjennom gamlebyen i Würzburg, eller over elva Main og opp til Marienberg-festningen hvor det var fantastisk utsikt over vindistriktet og byen. De som var ekstra tidlig oppe kunne også få med seg et lite elvecruise nedover Main.

Så bar det ubønnhørlig til en av Europas største flyplasser, Frankfurt. Her måtte vi ta et førerløst el-tog (Skyline) som gikk mellom terminalene. Da var det veldig trygt å ha med seg Einar Frislie og Fred Myhre som bor ved Hamar flyplass – Stafsberg – og har god erfaring med flyplasser 😉

Etter noen timer på flyplassen kom vi oss alle 49 vel hjem. Takk for turen, Marianne og Hans, og til vår bussjåfør som loset oss trygt gjennom Bayern!

Terje D.