Prøvesmaking av Vi Talas sitt julebrygg – Solbærstout og Nissen, Basarene Hamar.

6 av våre medlemmer,- samt flere andre øl interesserte og ølbryggere, fikk være med å prøvesmake på 2 juleøl fra Talas. Brygger Jeremy fortalte litt om ideen bak brygget og produksjonen.
Først smake vi på SOLBÆR STOUTEN. Nesten samme farge som en solbærtoddi. Litt sur og hint av sjokolade og kaffe. Kunne kanskje vært litt mere sødme i ølet. 6%. På 50 liter vann var det benyttet 4 kg. økologisk solbær fra Nes. Jeremy har satt et nytt brygg av dette,- og har endret litt på blandingsforholdet. Kanskje blir det mere sødme?
Så smakte vi på NISSEN,- et «pepperkakeøl». 4,7 %. Deilig pepperkakelukt. Smak av nellik og muskatnøtt. Litt sødme og bra balansert. Dette var vår favoritt. Et flott tiltak fra «Vi Talas»